IALOMIŢA. Bacalaureat 2021 – sinteza rezultatelor înregistrate înainte de contestații

Distribuie articolul:

IALOMIŢA. Bacalaureat 2021 – sinteza rezultatelor înregistrate înainte de contestații

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Inspectoratul Şcolar, prin grija doamnei profesor MITREA STELUȚA IULIANA face precizarea că „rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).”

Remintim că la nivelul județului Ialomița, examenul a fost organizat în 11 Centre.

La nivelul județului Ialomița,

rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 58,92%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 62,54%, iar pentru promoțiile anterioare, 26,14%.

Au promovat 908 candidați, dintr-un total de 1.541 de candidați prezenți (1.388 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 153 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Contestațiile au fost depuse/transmise în data de  5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.


Distribuie articolul:

One thought on “IALOMIŢA. Bacalaureat 2021 – sinteza rezultatelor înregistrate înainte de contestații

  1. ISJ ar fi trebuit sa transmita si un raport cu numarul de contestatii la fiecare proba pentru ca au curs valuri…
    Alte judete au transmis in presa locala aceste informatii.Poate reusiti dvs sa le „smulgeti” informatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *