„ Iac-aşa e ia mea!”

Distribuie articolul:

 

De la Londra la Iaşi, de la Madrid la Craiova, de la New York la Sibiu, hai să vedem cum arată frumuseţea în romăneşte”, le spune revista The ONE cititoarelor sale. Mândre de iile lor, mai multe vedete au răspuns provocării lansate de campania The ONE şi au dezvăluit poveştile tradiţionalelor bluze romîneşti pe care le poartă.Dacă vedetele naţionale pretind că se mândresc cu portul românesc,în noua campanie The ONE, fiindcă le place să fie „în rând cu lumea” – cu lumea bună, desigur! – la iniţiativa MARIANEI IANCU (VIVANI SRL) mulţi cetăţeni ai municipiului Slobozia s-au alăturat acestei campanii. Printre cei care au îmbrăcat straie populare ne-am numărat şi noi, jurnaliştii… 

Faptul că, deşi anunţaţi cu doar două zile înainte, slobozenii au răspuns în număr neaşteptat de mare invitaţiei, îmi dă speranţa că nu ne-am uitat obârşia, ceea ce e foarte bine pentru identitatea acestui neam de români! Faptul că educatoarele şi învăţătoarele s-au mobilizat atât de repede şi, mai ales, faptul că  i-au adus pe  copii chiar dacă au bănuit, măcar, că nu vor fi acolo tot atât de mulţi politicieni precum vin la alte manifestări unde-s aşteptaţi mai ceva ca Sfintele Moaşte, îmi dă speranţă că încă nu ne-am ticăloşit cu toţii pe altarul politicii. Iată de ce, ziarul Ştirea a ales nu numai să participe cu tot dragul şi tot sufletul ci şi să tot popularizeze această acţiune pornită dintr-o idee nobilă prin chintesenţa ideii ancestrale a strămoşilor noştri, aceea de-a se înveşmânta în staie migălite de mâna oamenilor harnici care, fiecare cu meşteşugul lui, au stăpânit peste întreg pământul românesc …Cinstindu-ne portul popular, cinstim moşii şi strămoşii noştri!

(I.G.)     


Distribuie articolul:

5 thoughts on “„ Iac-aşa e ia mea!”

 1. Ar fi fost bun si un concurs de ii ude…..ca doar aveati cu ce….fete frumoase,bluze inflorate….

 2. Dacă nu tele-ştiţi ce să tele-faceţi cu ţara asta, tele-căraţi-vă dracului la Monte Carlo. N-as vrea sa va stric cheful de partiotism, insa in România nimic nu durează. Există oameni cu handicap permanent, chemaţi periodic la comisia de – ptiu, da’ ce distractivi sunt! – evaluare. Funcţionari vigilenţi, ei înşişi incurabili în optimismul lor, verifică atent dacă ciungilor nu le-au crescut aripi, dacă pe orbi nu i-a podidit vederea, dacă bătrânul ăla amărât, care se târăşte cu sonda în mână până la masa comisiei, mai are vreo problemă, dacă femeia care urcă pe brânci treptele până la ei e bine sănătoasă.
  Imagini cu oamenii aceştia i-au fost prezentate ministrului Muncii-usl. Doamna câmpeanu, (în loc să se audă în lavalieră cum îi crapă obrazul de ruşine, în loc să-şi smulgă părul din cap, să iasă din talkshow urlând), tele-zice sfătos: ”Trebuie să clarificăm anumite aspecte”. Nu vă mai tele-osteniţi, doamnă, vi le clarific eu, rapid, ca să nu întârziaţi la următoarea emisiune.

  1) Aspecte financiar-contabile. Plimbările celor cu handicap nerecuperabil pe la instituţii sunt sănătate curată pentru Buget. Cu puţin noroc, îi puteţi pierde pe drum, scoţându-i astfel natural din sistem. Din economiile obţinute, puteţi să mai construiţi o Cameră la Parlament si sa mai promovatii ii prin nu mai stiu ce cot de lume.

  2) Aspecte eshatologico-electorale: nu pierdeţi procente. N-aveţi cum, dacă mai înfiinţaţi o comisie. De reînhumare, la patru ani, a decedaţilor neodihniţi, care ies să vă voteze. Până la campania de apoi.

  Şi, dacă tot clarificăm aspecte: n-ar fi la fel de utilă o comisie de evaluare periodică a stupizeniei politicienilor usl?

 3. Si sa ma evaluez cu Udrea…intr o miscare…browniana…la populare l las pe Smintitul…..lu mike:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *