EXCLUSIV: Gigi Petre, din nou prefect?

Distribuie articolul:

 

Fostul prefect de Ialomiţa, Gigi Petre, schimbat în vara anului trecut cu Constantin Atanasiu, a cîştigat o primă bătălie din războiul pentru recăpătarea funcţiei. La instanţa Tribunalului Ialomiţa, ex-reprezentantul Guvernului în teritoriu a reuşit anularea hotărîrii Guvernului Ponta prin care i s-a aplicat mobilitatea din funcţia publică de prefect de Ialomiţa în cea de inspector guvernamental.

Astfel, logic, deşi vorbim aici de instanţa de fond în acest proces, Gigi Petre are toate şansele să fie repus în funcţia de prefect de judecători. Aceasta, cu condiţia ca, la recurs, pe care în mod sigur Executivul PSD-ist condus de Ponta îl va declara la Curtea de Apel Bucureşti, ultima cale de atac pentru Guvern, Gigi Petre să reuşească să menţină hotărîrea instanţei de fond a Tribunalului Ialomiţa. De ce a cîştigat fostul prefect este foarte simplu, pentru că mobilitatea unui înalt funcţionar public cum sînt prefectul, subprefectul şi alţii, se poate aplica o singură dată într-un an, iar Petre fusese mutat anterior „avansării“ ca inspector guvernamental din scaunul de subprefect de Ialomiţa în cel de prefect, cu numai cîteva zile înainte de căderea Guvernului Boc.

Cu cît ne va fi mai bine cu Gigi Petre prefect decît cu Constantin Atanasiu ne este extrem de greu să vă spunem, poate chiar imposibil, dar ceea ce vom face noi este să urmărim stadiul procesual la Curtea de Apel şi să vă informăm dacă Gigi Petre se întoarce sau ba la Prefectură şi cînd anume.

 

George ŞEITAN


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *