Hop şi medicii de familie!

Distribuie articolul:

* Treziţi „a treia zi după Scripturi”, reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie (SNMF) şi ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au solicitat autorităţilor din domeniul medical ca sistemul cu card de sănătate şi cel fără card să fie folosite în paralel timp de şase luni. Ce-au păzit până acum, de la iniţierea acestui proiect ce vizează sistemul de sănătate? Asta, întreabă pacienţii aflaţi la confluenţa a fel de fel de interese ale ambelor tabere!

Să se meargă paralel exact pe acelaşi sistem pe care s-a mers la reţeta electronică. S-a mers în paralel şase luni. Să se meargă în parale cu card şi fără card, pentru a se corecta din mers problemele. Noi am cerut să se meargă în paralel, nu să se scoată. Dorim să precizăm că înţelegem în mod real cât este de importantă utilizarea cardului de sănătate”, a declarat pentru AGERPRES vicepreşedinta SNMF, dr. Sandra Adalgiza Alexiu.
Potrivit reprezentanţilor SNMF şi FNPMF, cardul nu poate să fie „în acest moment” unicul instrument de validare şi decontare a serviciilor acordate. „Cerem adaptarea sistemelor informatice la fluxul serviciilor din sistem, şi nu impunerea unei atitudini care nu are legătură cu realitatea din teren. Este nevoie de o creştere a vitezei de transmitere a datelor, de o informare corectă a furnizorilor înainte de implementarea oricărei modificări iar upgrade-urile trebuie să se producă în afara programului de lucru, pentru a evita dezastre ca acelea din 4, 5 şi 27 mai. Principalele probleme au fost şi rămân la validarea serviciilor – aici vorbim de conexiunea SIUI, nu CEAS -, la verificarea calităţii de asigurat, la validarea biletelor/concediilor, lucruri care se fac în SIUI, şi nu în CEAS”, au susţinut reprezentanţii medicilor de familie.
Totodată, SNMF şi FNPMF cer „să existe o comunicare eficientă” atât cu dezvoltatorii de softuri, pentru remedierea imperfecţiunilor, cât şi cu furnizorii de servicii medicale de la toate nivelurile, chiar instruiri tehnice acolo unde se cere.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *