Grupare specializată în proxenetism şi spălarea banilor, destructurată

Distribuie articolul:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Ialomiţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi spălare a banilor.

Activităţile au fost integrate acțiunii comune executate în parteneriat cu autorităţile judiciare competente britanice (Crown Prosecution Service şi Metropolitan Police Service), în executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în instrumentarea dosarului DIICOT BT IALOMIŢA şi Operaţiunii Kedah, pe rolul Metropolitan Police Service. În executarea acţiunii comune, o echipă operativă română a fost deplasată la acţiunile simultane, desfăşurate de partenerii judiciari în zona metropolitană a Londrei.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat şi conform unor roluri prestabilite, în ce priveşte determinarea şi înlesnirea activităţilor de prostituţie, pe teritoriul Marii Britanii, a cel puţin 22 de persoane de sex feminin. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea infracțiunilor, bijuterii, precum și sume de bani în lei şi valută (aproximativ 46.000 de lei). Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 3 case şi un apartament, 3 autoturisme, conturi bancare şi părţi sociale.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Ialomiţa au fost aduse în vederea audierii un număr de 6 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din IJJ Ialomiţa.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăţie.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *