Dacă nu ştiţi aflaţi acum că e aproape un an de când, în data de 15 aprilie 2013, s-a semnat contractul de lucrări pentru proiectul „Utilităţi platforma industrială IMM Slobozia”, proiect finanţat cu fonduri nerambursabile Regio. Pentru acest proiect, viceprimarul Valentin Băcanu are de cheltuit 174 de miliarde de lei vechi. Jumătate din această impresionantă sumă de bani se suportă din bugetul Consiliului local al municipiului Slobozia, adică din banii noştri, ai tuturor celor care muncim!
Utilităţile vor fi rezolvate prin asocierea de firme, respectiv: Concivic; Oyl Company Holding şi Electroconstrucţia Elco.
Arhiva ziarului Ştirea păstrează câteva articole lămuritoare în ceea ce priveşte „tocarea” banilor publici pe „cai verzi pe pereţi” ce-i tot apar prin faţa ochilor domnului viceprimar Băcanu.
După cum vă puteţi da seama din vizionarea acestui filmuleţ, la orizont se întrezăreşte o altă mare cheltuială, tot pentru această Platformă (sau Parc industrial) în care, chipurile, anumite IMM-uri vor construi hale de producţie şi, pe cale de consecinţă, vor crea locuri de muncă, bla, bla, bla.
Nu trag nădejde că acest filmuleţ ar putea fi „picătura” chinezească măcar pentru contribuabilii care s-au cam săturat să-i vadă pe „iubiţii conducători” cum acordă lucrări şi facilităţi unei anumite părţi a mediului de afaceri din Slobozia…Dar nici nu puteam rata o astfel de „producţie” cinematografică, în care actorii sunt chiar consilierii locali care, după cum vedeţi, îşi cam „dau la gioale”…
In contextul in care, membrii consiliului local, considerati „specialisti”, ametesc termenii si notiunile, nu e de mirare, ca raportul si justificarea sumelor sunt ghiveci. In ghiveci de obicei, ingredientele nu sunt stapanite cantitativ. Aspectul conteaza. Sunt convins, ca aici, la Slobozia, Parcul industrial va fi un „NIMIC”. Ar intra in aceeasi categorie cu „Campusul scolar din parcul mare”, pentru al carui studiu de fezabilitate s-a platit 18 miliarde vechi acum 6 ani in decembrie, etc. etc. Multe intentii bune, uneori, si justificate de foarte putine ori,raman la stadiul de studiu. Important este ca am facut o activitate pe care „am bifat-o”. Nimic mai mult.