GAL-urile, alt instrument financiar-politic !

Distribuie articolul:

A devenit deja cunoscut faptul că beneficiarii banilor veniţi pe filiera accesării Fondurilor U.E., musai să fie „Persoana fizică autorizată” sau „Întreprindere Individuală”, ori „Întreprindere familială şi, desigur, Societate Comercială, fie ea Societate agricolă sau o altă formă de asociere în agricultură, aşa cum sunt: Cooperative agricole; Societăți cooperative; Grupuri de producatori.

Mai puţin cunoscut este faptul că Asociaţiile şi Fundaţiile se pot număra şi ele printre beneficieri, Organizațiile neguvernamentale (ONG-urile) fiind „la modă” printre „băieţii deştepţi” ce roiesc în jurul conducerii de partid şi de stat, GAL-urile fiind cel mai bun exemplu de cum poţi să învârteşti o căruţă de bani „înhămând” la ea, ca să tragă, chiar angajaţi ai Primăriilor care, ca UAT, se numără printre membri care au aderat la astfel de structuri GAL Raluca febr 2018 asociative….!

Asociaţia GAL Danubius Ialomiţa-Brăila, căci despre ea este vorba în propoziţie, îşi are sediul în oraşul Ţăndărei, județul Ialomița, şi o are drept președinte pe Dumitrescu Raluca Giorgiana.

Din documentele oficiale am aflat că în data de 09 februarie 2018, în această parte a „spaţiului Danubiano-Pontic” a fost, cică,  lansat un „apel de selecție – Măsura M2/1A „Crearea de grupuri operaţionale în teritoriul GAL Danubius Ialomița-Brăila”. Recunoaştem că frazele de felul: „ Fondul disponibil – alocat în această sesiune este de 200.000 de euro (…) Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect: 200.000 de euro; (…) Data limită de depunere a proiectelor – 16.03.2018” sunt atrăgătoare! Cu precizarea că după ce „intră în horă” cei ce accesează fondurile îşi dau seama în ce s-au băgat..!  Deşi se dă de ştire celor interesaţi de activitatea GAL, că această structură asociativă s-ar ocupa asiduu de  sprijinirea potenţialilor beneficiari LEADER, cu privire la ghiduri, cu privire la lista cu documente necesare întocmirii dosarelor, cu privire la diseminarea informaţiilor prevăzute în GAL si AFIRfişele măsurilor destinate Unităţilor Administrativ Teritoriale şi ONG-urilor, precum şi a Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară”, etc, etc, Raluca Dumitrescu nu poate spune că ar avea în palmares cine ştie ce mare număr de proiecte finanţate din Fondurile Europene, dacă nu s-ar fi „lipit ca marca de scrisoare” de conducerea de partid şi de stat! În susţinerea unei astfel de părerii pot sta mărturie acţiunile GAL de la care nu lipsesc oficialităţile, în special membri ai PSD! Şi cum o fotografie face cât o mie de cuvinte, depunem drept dovadă cea mai recentă postare în mediul online şi, desigur, de afaceri public-private!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *