Pompierii, activi în ISU, sărbătoresc ZIUA PROTECŢIEI CIVILE

Distribuie articolul:

Îndeplinirea atribuțiilor de protecție civilă la nivel județean se realizează prin autoritățile publice locale, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița. Se acoperă astfel totalitatea sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau a catastrofelor şi s-o ajute să depăşească efectele lor imediate, asigurând condițiile necesare supraviețuirii acesteia.

Data de 28 februarie este marcată la nivel național ca Ziua Protecției Civile din România. În 2018, sărbătorim 85 de ani de protecție civilă în România, iar cu această ocazie, cadrele Inspectoratului au inclus chiar de astăzi în isu POMPIERIprogramul lor de pregătire competiții sportive având ca premii „cupe ale Protecției civile”.

Mâine, 24.02.2018, și duminică, 25.02.2018, cooptăm cetățenii în acțiuni de informare preventivă în parcurile centrale din municipiile Urziceni, respectiv Fetești. „Astfel, în intervalul orar 10:00 – 14:00, vom fi acolo pentru a prezentata publicului rezultatele activităţii de protecţie civilă desfăşurată în judeţul Ialomiţa, tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, vom efectua exerciții demonstrative și jocuri interactive și vom distribui materiale de pregătire și educație preventivă. În același scop, în data de 28.02.2018, chiar de Ziua Protecției Civile, ne întâlnim cu cetățenii municipiului Slobozia între orele 10:00 -14:00, în Parcul Tineretului. Inundaţii, cutremure, acţiuni de intervenţie în situaţia căderilor abundente de zăpadă, ridicarea şi distrugerea muniţiilor rămase neexplodate, acţiuni de intervenţie pentru înlăturarea efectelor poluării râurilor, participarea la limitarea şi înlăturarea urmărilor produse de diferite epizootii, monitorizarea transporturilor de substanţe toxice periculoase, explozive sau materiale speciale care tranzitează judeţul – toate acestea sunt misiuni ale protecției civile, destinate protecției vieții, bunurilor și mediului înconjurător…” se precizează într-un comunicat de presă remis şi ziarului Ştirea.

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *