Furtul de lemne, din când în când vizat şi amendat

Distribuie articolul:

* Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din silvicultură.

 Astfel, din verificările efectuate la exploatările forestire ale unei societăți cu acest profil de activitate, oamenii legii au identificat cantitatea de 575 m³ material lemnos de esenţă plop, frasin și salcie, pentru care administratorul acesteia nu deţinea documente justificative, conform legislației în vigoare. Conform unui comunicat de presă remis redacţiei ziarului Ştirea, în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 30.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirlemne amenda 2ea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării și dată în custodia Ocolului Silvic Slobozia.

De asemenea, pentru neregulile constatate, societății comerciale i-a fost ridicat în vederea suspendării Acordul de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special emis de Garda Forestieră București. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale. Nu ni s-a comunicat cine este firma, iar de-am fi întrebat, sigur nu nici ni s-ar fi spus! Am fi putut afla „pe surse” dar…şi dacă v-am fi spus cum se numeşte, la ce v-ar fi folosit, nu? Cum însă ştim că mulţi dintre afaceriştii în domeniul comercializării lemnului sunt de părere că prin astfel de acţiuni mai mult „se arată pisica întru decartare” , n-avem cum să nu fim circumspecţi în ceea ce priveşte „aplauzele la scena deschisă” pentru atare amenzi. Mai ales când controalele par a se întâmpla suspect de rar, şi-atunci …!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *