Forumul APPR sărbătorește 10 ani de cercetare, în folosul agriculturii

Distribuie articolul:

* Şi aniversează prin lansarea Catalogului destinat culturilor de toamnă 2023
Catalogul de culturi de toamnă, ediția 2023, a fost lansată ieri, 14 septembrie și marchează un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR.

„Cercetarea este baza de la care a pornit asociația noastră, a fost și rămâne unul dintre pilonii principali ai activității Forumului APPR. Acest an este unul cu o însemnătate deosebită pentru noi, fiindcă aniversăm 10 ani de cercetare agricolă, 10 ani plini de realizări importante, 10 ani în care am ajutat fermierii să facă alegeri informate”. – Alina CREȚU, Director Executiv al Forumului APPR.

Rețeaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi înscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grâu, Orz, Rapiță, Soia, Sorg și 37 de locații de testare, prin cercetare aplicată în sistem de microparcele randomizate.

”În fiecare an, echipa de cercetare a Forumului APPR analizează fiecare locație de testare pentru ca rezultatele să fie cât mai precise. Rigurozitatea caracterizează fiecare acțiune a noastră, tocmai pentru a aduce fermierilor, o dată cu rezultatele, și încrederea că fac alegerile cele mai bune pentru fiecare soi pe care aleg să îl cultive” – Cristina RADU, Directorul Centrului de Cercetare al Forumului APPR.

Peste 350 de varietăți sunt testate anual, iar rezultatele sunt centralizate în Rapoartele anuale realizate de Forumul APPR și sunt puse la dispoziția fermierilor în mod gratuit.

Catalogul de culturi de toamnă 2023 poate fi accesat la următorul link: https://forumulappr.ro/rezultate-culturi-de-toamna/
 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *