Staţiile GPL din Ialomiţa, şi puţine, şi cam prea puţin vinovate…

Distribuie articolul:

* În condiţiile în care cel puţin o Staţie este aproape lipită de-un bloc din Slobozia, iar multe dintre Staţii sunt nu departe de locuinţe, concluzia care se desprinde uşor din ceea ce ne comunică Prefectul cam lasă loc de interpretare…!

 Începând de vineri, 1 septembrie 2023, potrivit Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne nr. 133 din 29 august 2023 privind dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), Instituția Prefectului Județul Ialomița coordonează activitățile de control la operatorii economici mai sus amintiți din județul Ialomița.

Potrivit datelor centralizate, în perioada 1 septembrie 2023-8 septembrie 2023, la nivelul județului Ialomița au fost verificați 22 de operatori economici, dintre aceștia 2 fiind transportatori.

Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate 23 de amenzi și 38 de avertismente, pentru 2 dintre operatorii economici fiind dispuse măsuri de suspendare temporară a activității.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 178,5 mii de lei. În lei vechi, asta înseamnă aproape 1,8 miliarde lei. Un bagatel, dacă e să avem în vedere numărul sancţiunilor contravenţionale. Care, număr, e “umpic” mai mare decât cel al operatorilor, vedeţi? Ceea ce înseamnă că unuia i s-au aplicat două sancţiuni şi două avertismente, nu?

“La dispoziția primului ministru au fost demarate contoalele în stațiile de carburant inclusiv GPL. La nivelul județului Ialomița, am solicitat membrilor comisiilor de verificare toleranță zero vizavi de deficiențele majore descoperite. Nu acceptăm niciun compromis care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor“ a precizat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.

Comisiile de control sunt formate din reprezentați ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu“ Ialomița, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița, ai Direcției Regionale Antifraudă 3 Alexandria, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, ai Biroul Vamal de Interior Ialomița, ai Agenției Teritoriale Autoritatea Rutieră Română Ialomița precum și ai Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *