Focar de Covid-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Distribuie articolul:

Focarul de Covid-19 a fost confirmat de conducerea SJU Slobozia care afirmă faptul că 23 de pacienţi internaţi pe secţia Boli Interne şi 10 cadre medicale au fost confirmate pozitiv în urma testelor specifice făcute tuturor pacienţilor şi angajaţilor de pe această secţie. În urma anchetei epidemiologice, spune purtătorul de cuvânt al spitalului Dr. Tudor Ionescu, anchetatorii nu au putut determina dacă infecţia cu noul coronavirus a fost răspândită de un „pacient zero” internat pe secţie sau declanşarea focarului a avut drept cauză un angajat al unităţii medicale.

Pacienţii pozitivi au fost transferaţi către alte spitale

„Din totalul de 23 pacienţi pozitivi (în perioada 18.01.2021 – 29.01.2021), o parte au fost transferaţi pe secţia Terapie Intensivă – extindere COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, iar restul la Spitalul „Anghel Saligny” Feteşti (spital suport COVID), Spitalul Orăşenesc Ţăndărei (spital suport COVID) şi Spitalul din Medgidia. Cât despre pacienţii asimptomatici, pozitivi SARS-CoV-2, aceştia au fost externaţi la domiciliu, urmând să rămână în izolare pentru o perioada de 14 zile, cu monitorizarea stării de sănătate de către  medicul de familie. La data de 29.01.2021, doi pacienţi erau izolaţi pe secţie, urmând a fi transferaţi către unităţi sanitare suport  COVID.” afirmă medicul Tudor Ionescu. Dintre cadrele medicale infectate cu virusul Sars-Cov-2, conducerea spitalului afirmă că două au simptome uşoare ale bolii iar restul de 8 persoane sunt asimptomatice.

Secţia Interne în „lockdown” până la sfârşitul acestei săptămâni

Conform procedurilor din Planului de măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei Sars-Cov-2, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a limitat internările în secţia Medicină Internă pentru o perioadă de 14 zile excepţie făcând urgenţele medicale după care au fost efectuate lucrări pentru curăţenia şi dezinfecţia în întreaga secţie. „S-a efectuat curăţenia şi dezinfectarea curentă etapizată a spaţiilor secţiei (saloane, rezerve, spaţii de depozitare, anexe sanitare, etc.), operaţiuni urmate de dezinfecţia terminală. Unitatea noastră a reacţionat prompt, demonstrând capacitatea de reorganizare către alte spaţii, reducerea capacităţii şi a internărilor strict la cele urgente, detaşarea personalului de pe alte secţii pentru a asigura continuitatea activităţii. Anticipăm redeschiderea secţiei Medicina Internă la capacitatea normală în context pandemic în decursul săptămânii curente.” a transmis conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia.

Doar 50% dintre angajaţii spitalului au optat pentru vaccinare

Deşi sunt aproximativ 850 de persoane angajate în cea mai mare unitate medicală din judeţul Ialomiţa, numai 426 de angajaţi ai Spitalului Judeţean din Slobozia şi-au exprimat opţiunea pentru vaccinarea împotriva virusului Sars-Cov-2. Dintre aceştia aproximativ 410 persoane au fost vaccinate în prima etapă, ceea ce se traduce într-un procent de 96% personal vaccinat. Conducerea SJU Slobozia mai spune faptul că în acest moment din totalul celor 850 de angajaţi, numai 11 dintre aceştia (inclusiv cei 10 angajaţi ai secţiei Medicină Internă) sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus şi că aceştia sunt aşteptaţi să-şi reia activitatea încecpând cu data de 10 februarie 2021 dacă starea acestora de sănătate le va permite.

 

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *