Spitalul de Urgenţă Slobozia – modificări în componenţa Consiliului de Administraţie

Distribuie articolul:

Urmare a măsurilor de descentralizare a sistemului de sănătate, inițiate prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 162/2008, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 329/2010, Consiliul Judeţean Ialomița a adoptat hotărărea nr.40/06.07.2010 privind transferul managementului asistenței medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Prin acest act administrativ de autoritate a fost stabilită, de asemenea, şi componența Consiliului de Administrație al unităţii sanitare cu paturi, inclusiv membrii supleanţi. În timp, componenţa Consiliului de Administraţie a spitalului a suferit o serie de modificări urmare a fluctuaţiei de personal.

Prin Hotărârea Consiliului judeţean Ialomiţa nr. 181 din 17.11.2020 s-a aprobat modificarea componenţei Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, având în vedere noua structura a plenului Consiliului Judeţean Ialomiţa, mandat 2020-2024 și faptul că cei patru consilieri care au fost numiţi ca reprezentanți ai Consiliului Judeţean Ialomiţa în structura componenței Consiliului de administraţie al Spitalului Județean de Urgenţă Slobozia nu mai au calitatea de consilieri judeţeni, condiții în care, și-au pierdut şi mandatul de reprezentare încredințat, precum și faptul că, instituţiile implicate au comunicat Consiliului Județean Ialomiţareprezentanţii titulari şi supleanții propuși a fi aprobaţi în componența Consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Prin adresa nr. 05 din 12.01.2021 Colegiul Medicilor din Judeţul Ialomiţa a comunicat că a fost aprobată demisia domnului dr. Pogorevici Victor, în acelaşi timp aprobând şi noua propunere de membru cu statut de invitat în cadrul Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, respectiv doamna dr. Telehuz Anca. Domnul dr. Petrescu Mihai-Radu – reprezentant al structurii teritoriale a Colegiului Medicilor din România, cu statut de invitat își păstrează calitatea de membru supleant în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Consilierii judeţeni întâlniţi în şedinţa desfălurată în data de 28 ianuarie 2021au dezbătut şi aprobat Componenţa Consiliului de Administraţie pe care o prezentăm în facsimilul alăturat articolului.

Este, credem, ştiut faptul că spitalul Slobozia are în desfăşurarea foarte importante lucrări de investiţie. Aşa cum vă spuneam săptămâna trecută, în curtea spitalului urmează a fi amplasarea containere în care să fie trataţi bolnavii cu COVID. https://ziarulstirea.ro/spitalul-din-slobozia-primeste-140-de-miliarde-lei-vechi-special-pentru-3-unitati-mobile-covid/. Nu ştim în ce stadiu se află investiţiile privid marile lucrări de investiţie care vor fi realizate cu fonduri europene accesate de către Consiliul Judeţean Ialomiţa, institiţie care patronează unitatea medicală, dar ştim că spitalul are nevoie urgentă de o modernizare!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *