FISCUL din Ialomiţa TREBUIE luat la… „puricat”

Distribuie articolul:

* „Finanţiştii” de la DGFP Ialomiţa sunt primii cărora ar trebui să le fie verificate averile! Merg mai departe şi spun că bine-ar fi dacă posibilele cercetări ar fi extinse şi-asupra urmaşilor, urmaşilor lor, banii din furăciuni putând fi foarte uşor „giniţi” doar privind înspre acareturile rudelor de gradu’ întâi sau mai îndepărtate…

Potrivit unui comunicat al DNA Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție desfășoară cercetări într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală care implică un mare număr de persoane constituite într-un grup infracțional organizat. În cursul dimineții au loc 160 de percheziții domiciliare la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița. Cauza vizează activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăți comerciale români și străini, avocați, contabili, angajați ai Ministerului Finanțelor Publice.
Dintre persoanele implicate, față de un număr de peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 50 milioane euro.
”.

Studii recente arată că evaziunea fiscală a ajuns la 70, în unele sectoare ale economiei  chiar la 90% . Cum de-a ajuns evaziunea fiscală la asemenea procente? Ce au controlat hoardele de comisari şi poliţişti? Ce au cercetat procurorii? Plevuşca a căzut în plasă. Şi-aia, doar pentru că trebuia să fie aruncat „praf în ochii” proştilor! Aceasta pare să fie raţionamentul ipotetico-deductiv la care apelează cei care ne cer nouă, jurnaliştilor, ca măcar să mai „încălzim” subiectul, ştiut fiind că presa nu poate să-i judece conform Codului Penal.

(I.G.)


Distribuie articolul:

7 thoughts on “FISCUL din Ialomiţa TREBUIE luat la… „puricat”

 1. de la prima ora DNA si DIICOT au inceput perchezitii acasa la unii de la control si prin birourile, fisetele si calculatoarele lor de la finante.
  sper sa nu se cumpere tacerea ca de fiecare data iar de data asta sa fie luate masuri drastice.
  va asteptam prin sediu nostru in aceste momente sa vedeti ce se intampla si sa luati interviuri conducatorilor care trebuie sa dea socoteala pentru faptele lor

 2. E bine de stiut ca „hoarde de comisari” in numar de 12, care erau cu functie de executie la nivel de judet, sau cel putin unii dintre ei, s-au autosesizat, au monitorizat activitatea pe judetul Ialomita a unei firmei din rechizitoriul DNA, au facut plangere penala si au intocmit si instituit sechestrul asigurator de care se tot pomeneste atat. Documentati-va va rog mai bine! Sunt oameni in tara asta care isi fac treaba indiferent cat de blamata este institutia din care fac parte(sau mai bine zis au facut parte), sau de ce interese sunt in joc.

  1. Ce tare eşti în gură la adresa jurnaliştilor!!! Dacă ai fi fost aşa şi la adresa şefilor tăi, altfel ar fi stat – din punct de vedere economic, mai ales! – Ţara şi Poporul, stimabile ! N-or fi hoarde de comisari, DAR SIGUR sunt hoarde de funcţionari!!!!!!! Că nu se numesc comisari, e DOAR o chestie de titulatură, în realitate în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice DIN judeţul Ialomiţa lucrează cel puţin 400 (într-un timp eraţi peste 600) de funcţionari . Aşa că las-o mai moale cu ţîfna şi ofuscarea!

 3. ))))))) Unul sau doi dintr-o hoardă…s-au autosesizat,au făcut pândă şi plângere penală)) Bine comisare…se subînţelege că procurorii sunt de vină, că o cam amânară pe descindere. Treaba e că economia subterană tot o treime din PIB e…şi poate a crescut de când vor să vă reorganizeze şi nu reuşesc să facă o divizie de cinstiţi..de-aţi stricat şi poligrafii cu cinstea şi corectitudinea dovedită))Dar noi ştim că sunteţi vigilenţi şi eficienţi…am văzut în judeţ câte ţepe cu produse petroliere neaccizate au fost…pe care le-aţi descoperit DOAR după ce paguba la buget era consistentă!)))

 4. uite aici comunicatul de pe site-ul DNA :
  – inculpatul DĂNILĂ FLORIN (șef serviciu Rambursări TVA în cadrul DGFP Ialomița),cel care intermedia legătura cu funcționari fiscali din cadrul ANAF a unora dintre reprezentanții firmelor fantomă implicate în circuitul evazionist, în special a lui MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN. a favorizat direct sau prin influențarea subordonaților care desfășurau verificări fiscale, rezultatul controlului fiscal efectuat la societățile fantomă pentru a ascunde implicarea lor în circuitul evazionist, prin efectuarea unor inspecții fiscale formale și prin aplicarea de sancțiuni contravenționale formale (modice); îndruma firmele evazioniste controlate cum să-și modifice declarațiile fiscale depuse la Administrația Finanțelor Publice (AFP) Slobozia, prin depunerea unor declarații rectificative, cu scopul obținerii restituirilor de TVA, deducerii de TVA în mod ilegal și ridicării măsurilor asiguratorii.

  cum e domnilor sefi de la finntze ? nu aveti nimic de zis in cauza asta ? v-ati primit si voi cumva partea ? un singur om nu putea face asta. Toate actele s-au semnat si aporbat de …………….. Radulescu Daniel- directorul controlului(taticul evezionistilor si cel mai mare peste pentru DNA, dar tare greu se lasa prins)

 5. Cine minte fura insala Ala-i om de vaza-n tara Se plimba-n masini luxoase are avioane case Are tot ce-i vrea buricu Nu e cum spunea nea NICU Cine munca ala minca era vremea lui Cosmirca Acu-i vremea lui Patriciu CINE MUNCA ia ca Riciu Riciu a muncit o viata Acum sta cerseste-n piata Cite un leu cite un banut sa-i ajunga de un ceiut Asta-i ROMANIA MILENIULUI TREI UNDE MUNCITORI SINT CA VAI DE EI dar la monte carlo coasta de azur Toti patroni nostri huzuresc acum

 6. Hoarde, nehoarde, România a fost jefuită la maximum tocmai de cei care trebuia să aibă grijă de economia acestei ţări. Dacă Berbeceanu are dreptate, putem noi, comentatorii, slujbaşii-pălmaşi, să stăm şi-n cap, şi-n coadă, mafia din Poliţie, Justiţie, Finanţe, şi alte „organe abilitate”, nu va putea fi stârpită-n vecii vecilor, amin!- cum ar spune banditul-şef, Daniel. Noroc cu „tânăra generaţie” plină de avânt evazionist,
  meteahnă primită moştenire sau cadou de la bulibaşii politicii româneşti, de
  la baronii de tip Dragnea, Oprişan, Constantinescu, sau de la unii mai săraci şi cinstiţi (de alţii), cum ar fi vajnicul nostru dom’ profesor, ofiţer de carieră, dar şi mare politician expert în logoree mincinoasă. Dottoreeee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *