Fermierii vor subvenţii „fără număr” şi, desigur, fără a avea obligaţii. Până când?

Distribuie articolul:

Când se va opri România din subvenţionarea haotică, fără obligaţii precise, a fermierilor, boieri parveniţi care i-au transformat pe contribuabilii angajaţi în alte domenii de activitate, în iobagi pe moşiile lor, prin faptul că din (plus) valoarea muncii angajaţilor în SRL-uri, statul îi tot subvenţionează (direct sau prin contribuţia la visteria UE din care se alocă subvenţiile prin intermediul APIA) pe cei care, în 26 de ani s-au îmbogăţit cât fermierii altor ţări în câteva generaţii…      

De ani de zile, fermierii şi mulţi dintre românii care deţin ÎN PROPRIETATE terenuri agricole, păşuni, păduri, animale, păsări, maşini şi utilaje agricole cumpărate din fonduri UE, şi mari consumatoare de motorină subvenţionată, cer statului fel de fel de subvenţii, în ciuda faptului că românii mănâncă mai mult produse din import. Asta în condiţiile în care pe cele care se produc în România, boierii le vând „la capul gol” contra unor preţuri bune, multe constituindu-se în venituri ce umplu conturile deschise în paradisuri fiscale…Multe luni din fiecare an, românii consumă produsele altor fermieri, nu pe-ale fermierilor români. Pentru că-s mai ieftine. Şi nu-s nici mai nesănătoase decât cele autohtone. Şi-s mai ieftine, nu pentru că în ţara lor de origine, fermierii primesc subvenţii mai mari, ci pentru că fermeirii altor ţări NU fură. Nu fură statul, nu fură la calitatea produselor, nu fură la cântar…

baciu_lapar

Azi, 07 iunie 2016, câteva mii de fermieri români au început protestul organizat în Parcul Izvor din fața Palatului Parlamentului, nemulțumiți de întârzierea plății subvențiilor din agricultură dar și de amânarea unor legi esențiale pentru sector.  Agerpres titrează că mitingul de protest a fost organizat de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federația Romovis, Federația PROOVIS, Federația Națională a Crescătorilor de Ovine din România (Dobrogea), Asociația Crescătorilor de Bovine din județul Covasna, Asociația Națională a Crescătorilor de Vaci de Carne, Federația Națională CAPRIROM.

Producătorii agricoli solicită reglementarea fiscalizării, acuză faptul că sunt supuși unor abuzuri ANAF și cer ca responsabilii de întârzierea subvențiilor să suporte consecințele. De asemenea, ei solicită stoparea, în regim de urgență, a vânzării terenurilor agricole către străini și reglementări clare pe Legea etichetării produselor agroalimentare și pe Legea Vânătorii, cea care, după ‘expirarea’ OUG 60/2015, blochează din nou pășunatul între 6 decembrie și 24 aprilie și limitează numărul de câini la turma de oi, dar și pe Legea 321 referitoare la produse românești în supermarketuri.produse 6

Subvenţiile, fără obligaţii, şi „fără număr”…

Potrivit Agerpres, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început luni, 6 iunie, plata pentru acciza la motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul I 2016, suma totală alocată fiind de aproape 94 de milioane de lei pentru mai mult de 12.000 de beneficiari.
Începând cu data de 6 iunie 2016, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură demarează plata pentru acciza la motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul I 2016, conform Ordinului nr.819/01.06.2016. Suma alocată este de 93.913.700,242 lei, iar plata se efectuează pentru un număr de 12.185 beneficiari şi pentru o cantitate de 52.246.842,972 litri motorină”, se arată într-un comunicat al APIA.
Cererile de plată pentru ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, aferente perioadei 1 ianuarie – 31 martie 2016, s-au depus până la data de 3 mai.
Pentru cei care nu ştiu, Agerpres precizează că ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată legii, este de 1,7975 lei/litru.
Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Fermierii vor subvenţii „fără număr” şi, desigur, fără a avea obligaţii. Până când?

  1. Rectificare la mesajul anterior :
    Doamna Ghinea este intr-adevar penelista si total impotriva PSD -ului , este adevarat ca basista a fost pe vechi . Dar nu intelege un lucru simplu si impotriva sa ,ca cei care ii dau reclamele , adica banii , sunt 95 % PSD-isti cu carnete . Nu simte din ce parte bate vantul , cred ca nu realizeaza intensitatea Crivatului de Baragan , cu siguranta ca totul se va intoarce de maine , pe dansa . Le vom scrie si celor care dau reclamele , poate prinsi cu problemele din campie , nu au realizat ca isi finanteaza adversarii in mod direct, prin Doamna Ghinea. Lunca Dunarii si ceilalti ,credeti ca vor mai da bani doamnei Ghinea , nu cred ? Am vazut ca un slujbas al doamnei Ghinea imi atragea atentia ca nu au fost numai PSD-isti la Slobozia, si orasul nu are borduri ? Cam periculos ! Cred ca elevul este naiv , este luat de valurile adolescentei !

    1. Du-te…măi…penibilule, cu prostiile tale! Crezi tu c-am să pup eu în cur vreun politician pentru ca să-mi dea reclame?? Penibilule!!! M-ai îndârjit aşa de tare, că am să fac şi eu o scrisoare, două, trei şi o să te public/transmit ACOLO…unde trebuie pentru ca tu să nu-ţi mai permiţi a mă ameninţa!!! Şi vezi că te-am dibuit că, mai zilele trecute, semnai Chiriac Gheorghe…curajosule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *