Farmaciştilor, o veste bună!

Distribuie articolul:

 

În Ialomiţa sunt 53 de societăţi comerciale care deţin Farmacii pe teritoriul judeţului. Potrivit situaţiilor financiar-contabile ale Casei de Sănătate Ialomiţa, anul trecut acestea au vândut „servicii farmaceutice” către populaţie, în valoare de 52.605.112 lei, adică de peste 520 de miliarde de lei vechi. Mulţi bani, nu-i aşa?

 Ei bine, ştiut fiind faptul că multe dintre CJAS au întârzieri la decontarea medicamentelor, iar farmaciştii ameninţă că nu vor mai onora reţetele, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a modificat calendarul de plăţi în cazul furnizorilor de medicamente şi materiale sanitare, începând cu luna iulie, pentru respectarea prevederilor directivei pentru combaterea plăţilor întârziate. Potrivit unui comunicat al CNAS, în luna iulie s-au efectuat plăţi pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate aferente lunii ianuarie şi aprilie, în luna august s-au făcut plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală pentru luna octombrie 2012 (medicamente eliberate conform vechilor reglementări şi calendar de plăţi) şi pentru luna aprilie (medicamente eliberate conform actualului contract-cadru), iar pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate s-au efectuat plăţi aferente consumului din luna februarie (conform vechilor reglementări şi calendar de plăţi) şi plăţile aferente lunii mai (conform noului contract – cadru).

CNAS precizează că în luna septembrie se vor efectua plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna noiembrie 2012 şi luna mai 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, luna martie şi iunie din 2013.
În luna octombrie, se vor face plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna decembrie 2012 şi luna iunie 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, pentru luna iulie 2013.
CNAS arată că în luna noiembrie vor fi plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna ianuarie 2013 şi luna iulie 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, pentru luna august 2013.  În luna decembrie, se vor efectua următoarele plăţi: pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna februarie 2013 şi luna august 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, pentru luna septembrie 2013. Acest efort financiar are, de asemenea, rolul de a respecta angajamentele de plată asumate de Guvernul României cu partenerii internaţionali”, titrează AGERPRES subliniind declaraţiile reprezentanţilor CNAS.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *