Ex-prefectul Gigi Petre : pe doamna subprefect „o recomandă vocea şi talentul”

Distribuie articolul:

Gigi Petre este fostul prefect al judeţului Ialomiţa. Deoarece după ce n-a mai fost prefect, el  a intrat în politică, ex-prefectul este acum coordonator al partidului PRO România – Filiala Ialomiţa. Din această funcţie politică, a şi transmis, printr-un comunicat de presă, aşa:

„În plină pandemie, în stare de alertă la nivel național, grija Guvernului Orban e să instaleze subprefecți în țară, pe posturile nou-înființate conform Codului Administrativ.
Iată că acum intră și Ialomița în rândul lumii, beneficiind de prezența celui de-al doilea subprefect – d-na Tudorița Ionescu, actual Secretar al com. Mihail Kogălniceanu.
Reducerea cheltuielilor bugetare rămâne, astfel, un slogan, alături de multe altele ale actualei guvernări.
Se susține că prin instalarea d-nei Ionescu în funcția de subprefect se întărește capacitatea juridică a Instituției Prefectului Ialomița, dar nu se precizează de ce era nevoie de o astfel de ,,întărire”, atâta timp cât și actualul subprefect are studii juridice iar instituția beneficiază și de o Direcție Juridică încadrată cu oameni bine pregătiți profesional.
Sigur, Codul Admninistrativ permite acest lucru, însă trebuie să ne gândim de ce s-a preferat revenirea la structura de conducere cu doi subprefecți și nu la aceea cu un subprefect și un secretar general ?
Simplu, pentru ca secretarul general – funcție publică de conducere, angajat prin concurs, nu putea fi înlocuit cand dorea partidul, astfel cum se întâmplă cu prefecții și subprefecții, care în marea lor majoritate exercită temporar funcția.
Deși Asociația Prefecților și Subprefecților din România propusese această din urmă variantă, legiuitorul nu a îmbrățișat-o, cu toate că beneficiile reînființării unui astfel de post-secretar general al instituției- erau incontestabile: se asigură continuitatea în structura de conducere, indiferent de variațiunile politice pe această temă. Prin urmare, nu s-a dorit eficientizarea activității ci satisfacerea clientelei de partid, în condițiile ținerii sub control a acestor persoane, nevoite să răspundă solicitărilor venite pe linie politică, sub sancțiunea pierderii funcției.
P.S. Probabil ca majoritatea ialomițenilor se întreabă ce o recomandă pe d-na Ionescu pentru funcția nou-dobandită, răspunsul firesc fiind: vocea și talentul. Nu, nu ale dumneaei ci ale primarului PNL din Mihail Kogălniceanu”


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Ex-prefectul Gigi Petre : pe doamna subprefect „o recomandă vocea şi talentul”

  1. Domnule ex-prefect,Gigi Petre,ati uitat ce ati spus acum 4ani?O doamna s-a transferat la Bucuresti si i-ati propus dnei Ionescu Tudorita sa vina la Prefectura?Ii ofereati casa,serviciu pentru sot.Si da,pe Dna Subprefect si pe Dl Primar de la Mihail Kogalniceanu ii recomanda seriozitatea,consecventa.Educatia face diferenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *