DSP Ialomiţa se ia la trântă cu Primăria Slobozia, deşi ar fi trebuit s-o ajute!

Distribuie articolul:

  • Suntem cu toţii prinşi în vârtejul PANDEMIEI care loveşte cu SARS- coV-2 îmbolnăvindu-i pe mulţi de COVID 2, pricinuit de un anumit Coronavirus. Ştiţi cu toţii că Primăriile din toată ţara au început a face dezinfectarea străzilor, a blocurilor, a parcurilor, a tuturor acareturilor aflate pe domeniul public de care se îngrijeşte fiecare UAT. Aşa după cu nădăjduim că aţi văzut, şi pe teritoriul municipiului Slobozia s-a acţionat, de către DADP aparţinând Primăriei, pentru a dezinfecta astfel încât INFECTAREA CU COVID – 19 să fie cât mai puţin probabilă în multe dintre locuinţe şi spaţii publice.

Şi-n timp ce tabloul clinic înfăţişează monstruozitatea atacului acestei boli cu care se confruntă întreg Mapamondul, deşi românii aşteaptă ca, măcar acum, instituţiile să facă front comun în lupta contra acestui inamic medico-sanitar, DSP Ialomiţa (condusă de directorul Dan NOEL, dar subordonată Prefecturii judeţului Ialomiţa, instituţie condusă de doamna MANEA Toniţa), se dovedeşte a fi revoltător de pre(a)ocupată în a rezolva ASTFEL problemele pe care, la o adică, le-a generat, deoarece ANI DE ZILE, nu şi-a pus amprenta nici pe dotarea unităţilor spitaliceşti, nici pe EDUCAŢIA SANITARĂ a cetăţenilor acestui judeţ.            

Ce spune primarul Mocioniu

Ca urmare a unui control al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, Primăria Municipiului Slobozia se află, momentan, în imposibilitatea de a continua acțiunea de dezinfecție pe scările de bloc și pe străzile din oraș, pe motiv că produsul folosit nu este conform. Soluția dezinfectantă pe care am folosit-o ( Aldezin), fabricată la Institutul Pasteur și autorizată TP 2 până în 2016, este autorizată TP 3( am atașat foto cu precizările producătorului) din motive comerciale .

În ultimele 3 săptămâni de intervenție, am notificat permanent DSP cu privire la produsul utilizat. Totodată, printr-o adresa înaintată doamnei prefect, am atras atenția asupra faptului că la ședințele de Comitet Local pentru Situații de Urgență Slobozia, reprezentantul DSP fie nu participă, fie nu este de specialitate, și am cerut recomandări în ceea ce privește dezinfecția. Adresa este fără răspuns până în momentul de față. Recomandări privind dezinfectarea domeniului public au fost cerute și printr-o adresă înaintantă Guvernului României de către Asociația Municipiilor din România -structură din a cărei conducere face parte și primarul Adrian Mocioniu. Majoritatea primăriilor au folosit produse TP 3, iar unele chiar TP 4. În urma controlului efectuat de către DSP, am solicitat să ni se indice produsul pe care să îl folosim, însă nu am primit răspuns.

Primăria Slobozia fost printre primele autorități locale care au demarat această acțiune, eficientă în combaterea coronavirus și fără riscuri pentru cetățenii din Municipiul Slobozia. Cel mai bun argument în acest sens este că, după dezinfecțiile efectuate cu succes de către echipele D.A.D.P., nu au fost sesizări din partea cetățenilor. Din contră , acțiunile noastre au fost primite cu entuziasm și încredere din partea cetățenilor. Menționăm faptul că dezinfecția domeniului public a fost efectuată cu costuri minime , datorită faptului că suntem printre puținele primării din țară care realizează dezinfecția în regim propriu, prin DADP, fiind autorizați ANRSC. Din discuțiile purtate cu reprezentanții producătorului de la Institutul Pasteur, am aflat că produsul Aldezin este în momentul de față în curs de autorizare TP 2, iar produsele care conțin aceeași substanță activă sunt comercializate în toată Uniunea Europeană ca TP2. Mai exact, produsul care nu a fost conform din punctul de vedere al DSP până acum , va fi conform de săptămâna viitoare, dacă se va întruni comisia naționala de biocide. Produsele existente pe piața dezinfectanților și recomandate de către DSP au doar costuri enorme, fără acțiune virucidă (deci nu combat coronavirus). Inclusiv prin această adresă, îi întreb pe specialiștii DSP : cu ce produs dezinfectăm ???? Ce rămâne pana acum? O dezinfecție făcută eficient și în siguranță pentru cetățeni din toate punctele de vedere. Prioritară pentru administrația locală Slobozia este siguranța cetățenilor noștri pentru care am folosit un produs garantat de combatere a Coronavirus. Pe primul loc, sănătatea slobozenilor și măsuri eficiente de combatere a coronavirusului!


Distribuie articolul:

One thought on “DSP Ialomiţa se ia la trântă cu Primăria Slobozia, deşi ar fi trebuit s-o ajute!

  1. Văd că politica dezumanizeaza. Îmi pare rău să constat că Tonitza Manea e alta decât aceea pe care am cunoscut-o. Să te iei după unul precum Gheorghe Tinel, un veșnic redistribuit, e mai mult decât penibil. Sigur, partidul e-n toa(n)te, dar nici chiar așa. Uitați-vă la doamna Barcari. Ce metamorfozare! Unora, politica parcă le-a luat mințile. Se dezic de oameni care i-au ajutat, inclusiv la „desăvârșirea studiilor”, rămânând tot niște bieți agramati plini de ifose. E chestia aia cu „Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *