Directoarea Spitalului din Slobozia a pierdut procesul cu doctoriţa Berbece

Distribuie articolul:

* Ne transmite acest rezultat juridic, însăşi doamna Simona Cristina BERBECE – medic primar Diabet Zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Având în vedere decizia completului de judecată în dosarul nr.850/98/2017 înregistrat pe rolul Tribunalului Ialomiţa, vă informez ca s-a decis ca managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia să fie obligat să organizeze concursul pentru ocuparea unuia din cele două posturi de medic diabetolog, posturi aprobate prin statul de functii de către Consiliul Judeţean Ialomiţa prin Hotărârea nr.46/23.03.2017 (poziţiile Berbece Simona57-58), Hotărârea nr. 9/5.07.2016 poziţiile 47-48.

Scurt istoric al situatiei de fapt

Deşi în cursul anilor 2016-2017 s-a publicat de 4 (patru) ori scoaterea la concurs a unuia din cele două posturi de medic diabetolog vacante, din cauza faptului că singurul candidat înscris am fost doar eu, nu s-a dorit organizarea concursurilor. Deşi la un moment dat s-au găsit comisii de concurs pentru două date diferite, în decembrie 2016, managerul Mariana Iancu a refuzat susţinerea concursului pe motiv că este plecată din localitate şi, mai mult de atât, a trimis adresa la Ministerul Sănătăţii în care a minţit că nu a găsit comisie. Instanţa de judecată a constatat minciunile şi reaua voinţă ale doamnei Mariana Iancu şi a decis în consecinţă. Arătând în continuare că nu doreşte să aducă medic diabetolog în spital, la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Ialomiţa din data de 23.11.2017, managerul Mariana Iancu a propus un nou stat de funcţii prin care se renunţă la unul din cele 2 posturi de medic diabetolog, ceea ce s-a aprobat de către Consiliul Judeţean Ialomiţa prin Hotărârea nr. 184/23.11.2017. În iulie 2017, managerul Mariana Iancu a minţit comisia de acreditare că acel concurs de medic diabetolog este în desfăşurare, deşi nu avea vreo intenţie să-l organizeze, astfel încât la momentul actual, în continuare neavând angajat niciun medic diabetolog, spitalului i s-a refuzat obţinerea acreditării. Cum orice minciună are picioare scurte, managerul Mariana Iancu a fost găsită vinovată de către instanţa de judecată şi va trebui să plătească în solidar cu spitalul daune morale. Încă din anul 2016, toţi pacienţii cu diabet zaharat ai spitalului sunt orientaţi către cabinetul meu, eu nefiind remunerată de către spital sau Casa de Asigurări de Sănătate  Ialomiţa pentru preluarea acestora. Mă voi înscrie la concurs în cazul în care managerul acestei unităţi sanitare va SPITAL dr Berbece 2binevoi să respecte o hotărâre judecătorească şi va organiza concursul cu privire la ocuparea postului de medic diabetolog vacant, deoarece pentru mine, este mai importantă meseria mea decât orgoliile şi răutăţile celor rău intenţionaţi.


Distribuie articolul:

One thought on “Directoarea Spitalului din Slobozia a pierdut procesul cu doctoriţa Berbece

  1. Nici nu e de mirare ca nu e dorita in spital. In urma cu trei ani urla pe holurile sectiei de oncologie la directorul spitalului de atunci (recte barbata-su) ca sa ii trimita pe „cancerosi” acasa „ca si-asa mor” (cuvintele ei). Pe langa asta, cunosc persoane cu glicemia scazuta carora le-a prescris medicamente pentru a scadea si mai mult glicemia. Pai cine sa o vrea pe ea? Poate lagarele de exterminare daca (Fereasca Dumnezeu!) ar mai iesi la lumina. Aici nu e vorba ca nu se doreste diabetolog in spital, nu e dorita ea. Asta e clar ca „Buna ziua!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *