Deputatul Marian Neacşu o mai fi pe lista A.N.I?

Distribuie articolul:

* Zilele trecute, procurorii de la Secţia de urmărire penală din Parchetul General au transmis o adresă către Parlamentul României, prin care au solicitat documentele necesare pentru a concluziona dacă trebuie să se ia măsuri cu cei vreo 140 de parlamentari asupra cărora planează suspiciunea că şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare. Parlamentarii vizaţi ar putea fi anchetaţi pentru conflict de interese, infracţiune ce se pedepseşte cu până la 5 ani de închisoare. Pe cale de consecinţă asupra acestui nou desant al A.N.I ne-am amintit că şi onor politicienii din Ialomiţa au avut şi, unii, încă mai au asemenea apucături. Printre parlamentari e(ra) şi ialomiţeanul Marian Neacşu.

La momentul în care ANI îşi făcea treaba, scriam în ziarul Ştirea: ” În timp ce pozează a fi om corect, şi în timp ce înfierează cu mânie proletară orice pretins derapaj al politicienilor aflat în opoziţie, deputatul şi-a (im)pus nevasta şi fata în locuri de muncă bine plătite din banii publici. Chit că n-aveau ce căuta acolo deoarece nimic nu le recomanda ca fiind competente!
Sunt ani de când şi acest PSD-ist încasează în fiecare lună salariu făcând doar politică. Dacă mă întrebaţi ce a făcut, concret, Marian neacsu PARLAMENTNeacşu pentru ialomiţeni, n-am să ştiu să vă răspund altceva decât că a făcut gargară. Gargară politică, desigur! Întotdeauna afişând un aer de om pre(a)ocupat de binele comunităţii, al societăţii, al cetăţenilor, Marian Neacşu a reuşit să-i impresioneze pe unii dintre cei care, la rândul lor, au avut tot felul de interese, unele de-a dreptul meschine, cele mai multe dintre ele, mercantile. A vuit presa când Marian Neacşu şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, fapt pentru care procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marian Neacşu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.
La vremea aceea, tot aici, în ziarul Ştirea aţi putut citi că potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, deputatul PSD Marian Neacşu, aflat actualmente la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, Cristina Monica Neacşu, începînd cu data de 1 iulie 2009 în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa. Conform aceleiaşi surse, deputatul Neacşu ar fi încălcat, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu data de angajării, de către fiica lui Marian NEACŞU, Cristina Monica Neacşu, a fost de 16642 lei, adică aproximativ 3962 euro, dar cifrele sunt actualizate abia pentru anul 2010, iar acum suma este de trei ori mai mare. Pe civil, deputatul Marian Neacşu a pierdut deja la instanţa de fond procesul cu ANI prin care a contestat raportul de incompatibilitate, acum dosarul aflându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sub aspect penal, angajarea rudelor intră, potrivit ANI, sub incidenţa articolului 2531 din Codul Penal al României: „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul sau, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durata maximă“.
Atunci, când i-am cerut punctul de vedere, în stilul caracteristic PSD-iştilor, Marian Neacşu s-a lansat în a rosti fraze chiar mai găunoase ca ale lui Ciupercă – preşedintele lui de partid şi de stat. Cine crede că lui Marian Neacşu i-a fost ruşine pentru fapta sa, ori că şi-a propus să nu mai comită astfel de ilegalităţi, înseamnă că nu ştie cu cine are de-a face. Că nici prin minte nu i-a trecut să nu recidiveze, o demonstrează însăşi angajarea şi, nu după mult timp, chiar promovarea nevestei lui în funcţia de director general al asigurătorului PAID România. Numirea ’mneaei într-o astfel de funcţie a atras atenţia presei, fie şi numai pentru faptul că nu a fost îndeplinită acea cerinţă prevăzută de legislaţia în vigoare, cerinţă care prevede că pentru a ocupa o funcţie de conducere trebuie să ai o experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul asigurărilor sau de 7 ani în domeniul financiar-bancar.
Cine este nevasta lui? Nimeni alta decât Nicoleta Radu-Neacşu, cea care în urmă cu nişte ani – nu foarte mulţi! – a ocupat funcţia de consilier judeţean din partea PD –L Ialomiţa, organizaţie care pe-atunci era condusă de binecunoscuta doamnă parlamentar şi, mai apoi, europarlamentar Maria Petre. Iată, deci, încă o dovadă că parlamentarul Marian Neacşu, una gândeşte atunci când vorbeşte despre principii „sănătoase” care ar trebui să stea la baza activităţii politicienilor, alta zice atunci când e să ofere răspunsuri la întrebări legate de vinovăţia domniei-sale, şi cu totul alta face atunci când urmăreşte interesul propriu!”
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Deputatul Marian Neacşu o mai fi pe lista A.N.I?

  1. Acest monument, a mai comis una monumentală: întrebat de jurnalişti dacă o cunoaşte pe o doamnă ce ocupă funcţia (şi) de purtător de cuvânt al Camerei Deputaţilor, remunerată „corespunzător” cu aprox. 5.000 lei lunar, a răspuns cam aşa: „asta nu e treaba mea, e a dumneavoastră … „. Ei, ce ziceţi oameni buni, o asemenea hahaleră, vorba lu’ Becali, pe cine dracu’ reprezintă, că pe mine nu?! Nu ştiu cum fac ăştia din PSD că numai d’ăştia promovează; care mai de care mai ciudat, mai infatuat, mai moftangiu, mai fomist, mai oportunist şi cum mai doriţi dv. să-i catalogaţi. Că vor să schimbe Codul Penal şi cel de Procedură Penală, nu e de mirare, la câţi năpârstoci penali se regăsesc în camerele care, cică, ne reprezintă. Cât îl apreciam pe Tăriceanu, de data asta a zis-o şi el: adică, vezi-Doamne, odată cu renunţarea la imunitatea parlamentară, nu pierd aleşii, ci alegătorii, adică cetăţenii. Hai sictir, mangafa!!!

    1. Dragule, Tăriceanu e politician…nu-i mameluc …că altfel…era și el luat de Luluța între craci:) Iar în privința imunității…nu te minte Tăriceanu….te minte..aia, Livia Stanciu..și mamelucul ăsta pe care l-am votat președinte..Iohannis..Băshannis!!

      1. Din punctul meu de vedere, aşa cum am scris nu de puţine ori, Tăriceanu este reprezentantul de frunte al liberalismului postdecembrist, un om stilat, un politician cu ştaif, cum se spune, vrednic urmaş al regretatului Amedeo Lăzărescu, dar de data asta ar fi putut găsi o altă explicaţie referindu-se la cine ar suferi prin ridicarea imunităţii parlamentare. Eu, tu şi Ovidiu, nu cred că am suferi niscaiva repercusiuni odată cu pierderea imunităţii papagalilor din Parlament. Sper ca politicianul Tăriceanu să strângă rândurile senatorilor responsabili, Senatul fiind cameră decizională, şi să voteze PENTRU introducerea Legii privind răspunderea magistraţilor, nu ca nemenstruaţii pesedişti din Camera Deputaţilor, care au votat ÎMPOTRIVĂ, unde papagalul Neacşu e un fel de şef de trib. De altfel, ce mai urlă pe ecrane că românii sunt obligaţi să plătească erorile judecătorilor amendate de CEDO. Când este, este! În altă ordine de idei, pe zi ce trece, tind să dau crezare spuselor lui Bercea Mondial care, din dubă, urla ca din gură de şarpe spunând că a dat şpagă sute de mii de euro, 300.000 dacă nu mă’nşel, celor două pupeze din fruntea Justiţiei române: madam Labia Stanciu şi Gaura Codruţa Kövesi. Ăstora poa’ să li se aducă mii de dovezi irefutabile asupra incompetenţelor sau a abuzurilor, că tot p’a lor o ţin. Mai nou, aud că baschetbalista şi-ar dori un serviciu de filaj, dacă vrem să nu mai apeleze la S.R.I.. Deci, mameluca recunoaşte că S.R.I. este principalul colaborator, dacă nu e chiar cel care dă ordine privind încătuşarea unor opozanţi incomozi. Alt papagal cu „studii juridice”, mare poliglot, pe nume Gabriel Oprea, marele reevaluat de moş Chiorpec-marinaru’, generalul analfabet, cu exprimare scrâşnită de constipaţie, spune că ar mai susţine-o încă un mandat pe Kövesi, atât de valoroasă e madama. Oprea dixit: „Sunt un om CARE ÎMI E FRICĂ de lege şi de stat.” Acest „jurist” se exprimă agramat tocmai fiindcă a „terminat” studiile. Am subliniat pentru că ar fi fost corect să spună că „Sunt un om CĂRUIA ÎI ESTE FRICĂ de lege şi de stat.” Păi dacă-i este frică de STAT, LA MUNCĂ!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *