Deputata Luminiţa Barcari face precizări pe Legea „separării copilului de familie”

Distribuie articolul:

Îngrijorată de starea psioho-socială care s-a instalat în rândul mamelor, al familiilor, în general, deputata trimisă în Parlament prin votul ialomiţenilor a simţit nevoia să facă aceste precizări:

„ Pentru că în ultima perioadă am primit multe întrebări cu privire la proiectul de Lege nr. 145/2023 privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie, doresc să clarific următoarele aspecte:

Proiectul nu își propune separarea copiilor de părinți în cazul în care aceștia din urmă se confruntă cu sărăcie extremă, nu au locuri de muncă, trăiesc în spații mici sau insalubre, au un nivel de educație scăzut ori diverse boli cronice. Din contră, prin acest proiect de lege se înfiintează Observatorul Național al Copilului, o instituție care va avea ca scop monitorizarea acestor cazuri, așa încât ulterior familiile aflate în situații dificile să primească sprijin pentru rezolvarea lor din partea Guvernului.

Doresc să fie clar faptul că statul nu vrea să ia cu forța copiii nimănui, ci să sprijine familiile greu încercate în creșterea lor. Orice copil merită să trăiască decent, într-o locuință sigură, igienică, alături de părinți care au ce să le pună pe masă și cu ce să îi trimită la școală. Tocmai de aceea, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Guvernul va primi bani pentru a oferi sprijin acestor famlii și a evita, astfel, separarea copilului de cei dragi lui.

Condamn cu fermitate dezinformările practicate la nivel politic de o mică parte a aleșilor din opoziție, care nu fac altceva decât să panicheze populația în mod gratuit, strict în scop electoral.”

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *