Delegaţia militară româno-americană – Slobozia – Ialomiţa – 2017

Distribuie articolul:

În data de 13.07.2017, la sediul Instituției Prefectului – Județul Gigi Petre 2Ialomița, a fost primită o delegație militară româno – americană formată din militari americani specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC), de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută a se desfășura în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM), este condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR) și se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând cu anul 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Ungariei, României și Bulgariei.

Vizita delegației a avut caracter de informare – documentare și a avut ca scop prefectura sitepromovarea parteneriatului româno – american.

La întâlnire au participat prefectul și subprefectul județului Ialomița, primarul și viceprimarul municipiului Slobozia, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivel județean, comandantul Garnizoanei Slobozia și al Centrului Militar Județean Ialomița. Au fost abordate aspecte referitoare la modul de organizare și funcționare a Instituției Prefectului – Județul Ialomița, a Primăriei Slobozia și au fost purtate discuții tematice privind prefectura armataactivitățile specifice ale celor două instituții. În baza parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), se desfășoară un marș al forțelor armate americane ce presupune deplasarea unor coloane de vehicule de luptă prin județele Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Prahova, Arges, Prahova, Vâlcea, Ialomița și Giurgiu. Cu acest prilej se efectuează prezentări de tehnică militară, unde populația poate vizita vehiculele de luptă și poate interacționa cu militarii români și americani. În acest sens, vineri, 14 iulie, în Piața Unirii din municipiul Slobozia, începând cu ora 17.00 va avea loc expoziția de armament și tehnică militară din dotarea Armatei României și a SUA. Activitatea va fi susținută de militari aparținând Regimentului 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii împreună cu militari din Brigada Multinațională Sud-Est Craiova și Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov, participanți la exercițiu multinațional “Dragoon Guardian 2017” conectat la exercițiul „SABER GUARDIAN 2017”. Exercițiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotație, de Bulgaria, România și Ungaria. SG17 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *