Salariu dublat, tichete, maşină nouă, benzină, şi …etc, toate pentru Mariana directoarea!

Distribuie articolul:

Nu este numai părerea noastră, a cârcotaşilor din presă, ci mulţi cetăţeni sunt de părere că Mariana Iancu este directorul Spitalului de Urgenţă din Slobozia, nu pentru că ar avea cine ştie ce competenţe, ci pentru că ştabul din fruntea CJI a preferat-o. Nu PSD, în întreg numărul de membri a vrut-o directoare pe Mariana, ci „decât” Victor Moraru a dorit-o. „Prietenii ştiu de ce!”. Şi vă rog să nu vă gândiţi la dorinţa preşedintelui, nici ca la o dorinţă născută din viscere, nici ca la una ce i s-a cuibărit în suflet! Spun asta ştiind că unii deja au un răspuns, şi-anume: „ …aşa a vrut muşchii lui, să o aibe pe ea la cârma imobilului în care, la o adică, poate să bage bănetul ăla pe care numa’ el poate să-l ia de la UE, prin ADR Sud Muntenia sau de la Guvern…”

Nu „răsucim cuţitu-n rană” reamintindu-vă că, deşi madama a fost angajată fără concurs, pentru o perioadă de numai şase luni, prin nu ştiu ce fel de concurs susţinut (unii, răutăcioşi, zic că-i vorba doar de un concurs de…împrejurări!) recent a primit o prelungire de mandat. Cum şeful ei, preşedintele CJI, a fost mulţumit de prestaţia doamnei, nici nu-i de mirare că această pre(a)lungire a mandatului managerial i-a fost acordată „la pachet” cu o mărire de salariu, dar şi cu încredinţarea unei maşini de serviciu. Pentru care merite? Pentru merite pe care Victor Moraru le-a catalogat drept Moraru si Iancu„minunile pe care a reuşit să le facă la Spital”.

Prezentat într-o pseudo dezbatere publică, şi aprobat în luna marie, Bugetul de cheltuieli al județului Ialomița pentru anul 2017 a fost estimat la 205 milioane de lei. Peste 2.000 de MILIARDE de lei vechi. Vă daţi seama ce de bănet au lăsat – patronii şi cetăţenii contribuabili – pe mâinile lui Moraru şi cele ale subordonaţilor lui, pe linie de partid şi de stat? Vă întrebaţi ce face Moraru cu aceşti bani? După ce „alocă” banii necesari pentru salarizarea bugetarilor din instituţiile subordonate CJI (adică Protecţia Copilului şi Spitalul Slobozia, ca Musat si Morarufiind angajatorii cu cei mai mulţi salariaţi), din ce bani mai rămân, don preşedinte plăteşte SF-uri/documentaţii pentru a accesa fonduri alocate prin fel de fel de Programe „marcă înregistrată” ADR Sud Muntenia. Nu reiterăm azi nici prietenia dintre Muşat şi Moraru, nici proiectele în care primul a băgat banii UE, iar celălalt i-a cheltuit…aşa cum i-a cheltuit!

Dublu salariu pentru nişte …

„Realizări măreţe” despre care mulţi spun că sunt „decât” închipuite, în realitate fiind pre(a)vizibilă intenţia cheltuirii banilor, nu neapărat pe construcţii şi dotări, ci mai mult  pe tot felul de Studii de Fezabilitate (S.F-uri prea scump plătite) şi tot felul de aşa-numite „documentaţii” care sunt în mod suspect externalizate spre a fi întocmite în vederea accesării fondurilor spital mariana 5europene….

Nu mai trecem şi azi în revistă investiţiile trâmbiţate de musiu Moraru în campaniile electorale şi, nu în ultimul rând, în şedinţele Consiliului Judeţean Ialomiţa (CJI). Mizăm pe faptul că veţi pune şi dumneavoastră sub semnul întrebării raţionamentul ipotetico-deductiv în baza căruia Moraru şi-a permis să fie atât de darnic cu Mariana Iancu, acordându-i acesteia, dintr-un condei, o creştere salarială de la 4.500 lei la 10.000 lei. Ştiţi cum e vorba aia : dublu sau nimic”, nu? Ei bine, aşa a procedat musiu Moraru! Başca aşa-numitele tichete de masă! Că dacă tot nu dă de la el, de ce să se zgârcească, nu? Mai ales când este convins, şi a ţinut să-i convingă şi pe consilierii judeţeni, că madama merită. Drept pentru care le-a zis : „Suntem în procedura de organizare a concursului pentru funcţia de manager al Spitalul şi vreau să vă spun că doamna Iancu a făcut minuni în şase luni de zile, minuni şi sperăm să îşi dorească să se înscrie la concurs. Doamna Iancu ştie să lucreze cu oamenii, lucrează 16 ore pe zi şi a dat Dumnezeu să o găsim. Până acum a avut o retribuţie de 4.500 lei, nu are maşină de serviciu, vine de şase luni la serviciu cu maşina dumneaei şi de o lună am decis să-i mărim salariul la 10.000 lei…”. Ce va face directoarea Mariana Iancu, mai mult decât, chipurile, a făcut până acum de.-a şi determinat creşterea salariului? Cei sceptici dau deja semnal(ment)e celor îndriduiţi să fie mai atenţi la investiţiile deloc mici ca valoare de inventar, lucră(tu)ri care s-au făcut, se fac şi se vor tot face în Spitalul din Slobozia, unitate medicală care, în ciuda atâtor investiţii, rămâne în coada clasamentelor, pe mai toate „palierele” activităţii… E-adevărat că, în sfidarea evidenţelor şi a scepticilor, cei optimişti trâmbiţează (în presa obedientă şi în şedinţele CJI ŞI ale PSD, unde altundeva?) că acolo, la Spital, multe se vor schimba în bine, dar numai cine nu a văzut nici până acum raportul calitate-preţ, mai ales în ceea ce priveşte investiţiile, nu realizează că nu e de-ajuns o modernizare făcută numai ca să aibă nişte firme front de lucru şi de vânzări…! Noi, ceilalţi, care am tot văzut „desfăşurarea de forţe” …politico-administrative, mai greu putem fi convinşi că Mariana Iancu şi mulţi alţii merită urcată pe piedestal. Mai ales când, iată, i s-a dublat salariu, i s-a dat maşină şi benzină… „căcălău”! Despre unde „birjăreşte” madama maşina, de are nevoie de-atâta cantitate de benzină, nu mai vorbim (tot) azi!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *