Declarația de avere, la vedere !

Distribuie articolul:

Din dorința de a arăta tuturor cititorilor în ce ape se scaldă, din punct de vedere financiar, oamenii politici, directori de instituții sau diverse persoane despre care ar fi interesaţi cetăţenii acestui județ, deschidem această rubrică, ce va lua la „puricat” declarațiile de avere ale celor care decid și/ sau conduc destinele ialomițenilor. În fiecare săptămână vă vom prezenta „ C.V.-ul bănesc” al oamenilor aflați în funcții de conducere și plătiți din banii noştri, ai tuturor contribuabililor.

Săptămâna aceasta DAN NOEL

Director executiv al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, Dan Noel, venit de la Urziceni pentru a ocupa funcția pe care o deține (unii, mai cârcotaşi ca noi, zic că a venit şi/sau pentru a semna toate acele Buletine de analiză a apei pe care slobozenii n-o pot bea deoarece sunt penal de mari problemele, acolo, la sursa din subteran) este un om cu o avere relativ modestă, chiar foarte mică am putea spune gândindu-ne câte depind de semnătura lui. Dacă este să ne luam după declarația de avere depusă în 2012, declaraţie pe care am găsit-o pe site-ul institiției, dumnealui are un singur venit lunar și anume salariul de director al DSP, salariu care nu depășește 18 milioane lei vechi, adică 21.600 RON pe an. Cine s-a gândit că e șmecherie să fi director DSP s-a înșelat, pentru că domnul Noel n-a reușit să pună deoparte nici un ban pentru zile negre, nefiind titularul vreunui cont baban sau cel puțin nu a unuia ce merita a fi menționat în declarația dumnealui de avere. În ceea ce privește imobilele, soția deține jumătate din fiecare proprietate, iar domnul Dan Noel cealaltă jumătate și anume o casă de locuit, un spațiu comercial în Manasia și un apartament aflat într-o localitate nemenționată. Toate imobilele au fost cumpărate sau construite între anii 1991 și 1996, pesemne situația politică și economică din acea perioadă a fost una favorabilă familiei. Înainte de revoluție, mai precis în 1986, și-a achiziționat o mașină Dacia 1300 pe care o are și astăzi în proprietate, iar în 2008 și-a îmbunătățit parcul auto cu o mașină Skoda. Înțelegem că nu e treabă ușoară să fii director DSP, dar nici bănoasă. Sau cel puțin așa reiese din declarația de avere pentru că, știm cu toții, uneori e mai bine să ascunzi măcar câteva bunuri pe numele altui membru al familiei decât să bată la ochi că te-ai îmbogățit dintr-o funcție publică, nu-i așa?! Nu spunem că ar fi cazul domnului Noel, dar până la proba contrarie rămâne o îndoială, o părere creată în ani și ani de minciuni și furtișaguri săvârşite de oameni aflaţi în funcţii de conducere, oameni cu fețe de mielușei nevinovați, pe care nimeni nu i-ar fi crezut în stare să facă avere, nici măcar licită darămite ilicită…

Cristina G.


Distribuie articolul:

One thought on “Declarația de avere, la vedere !

  1. Acest domn Noel, pare-se a avea, deocamdată,sacul destul de sărac. Ştiind că, în limba franceză, Noel (cu tremă pe „e”) înseamnă Crăciun, pentru a deveni „competitiv”, „moşu'” de la D.S.P. este obligatoriu să şi-l umple, sacul, altfel neavând de unde a face daruri „micilor” politicieni care să-l susţină. Aşa o fi?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *