Dan Noel : „Apa din Slobozia este potabilă!”

Distribuie articolul:

* Pe site-ul primăriei Slobozia au fost postate în data de 2 iunie 2014, buletinele de analiză ale apei care curge prin conductele Sloboziei. Deși problema apei este una veche, revenim astăzi cu aceeași problemă… Este sau nu este apa din Slobozia potabilă?!

Îndoindu-ne temeinic că buletinele de analiză, postate ostentativ pe site-ul primăriei, ar putea arăta altceva decât că apa este una potabilă, i-am cerut totuși punctul de vedere al directorului DSP Ialomița, Dan Noel. Acesta a declarat : În data de 1 aprilie am avut mai puțin clor pe rețea, adică un procent de 0,09 față de 0,10. Pe 14 aprilie am avut 0,08 față de 0,10, tot în rețea. În data de 15 aprilie am avut însă o mică depășire, de data aceasta în stație, unde am avut  0,91 față de 0,50 cât este limita maximă admisă.. Aceasta a fost singura problemă pe care am avut-o la S.C. Urban S.A. Microbiologic vorbind, am avut o mică depășire la covrigăria de la gară, la bacteriile coliforme, dar după repetarea analizei s-a constatat că fusese doar o eroare. Nu există nici o depășire la nivelul nitriților, nitraților, pesticidelor, metalelor grele, etc. Cu alte cuvinte, în acest moment, APA ESTE POTABILĂ!”. Deși directorul DSP Ialomița ne asigură că apa din Slobozia este potabilă, noi nu suntem siguri că rezultatele analizelor n-au fost (iarăși) măsluite, așa încât nu putem să încurajăm populația să o consume, responsabilitatea privind calitatea apei atârnând greu doar pe umerii directorului DSP, Dan Noel.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Dan Noel : „Apa din Slobozia este potabilă!”

  1. ….ar fi grav daca cineva si-ar permite sa masluiasca aceste rezultate….este vorba de viata noastra! 🙁 …intrebare : Au fost masluite si cand erau pline de neconformitati ?

  2. minciuni !!! am o covrigarie si la mine vin lunar controale sanitare imi verifica facturile de achizitie apa la bidoane sau daca aduc apa din fantani trebuie sa o duc tot la ei sa ii faca analiza si sa imi dea certificat sanitar ca e buna. daca o cumpar e mai ieftin decat sa o aduc din fantani si sa platesc sa imi faca ei analizele.
    toti spun ca avem obligatia pentru sanatatea populatiei sa folosim orcare alta sursa de apa potabila, dar NU cea de la robinetele din Slobozia !!!
    cine minte si de ce ??? in toate buletinele de analiza facute direct de la puturile forate iese o concentratie peste limita admisa de plumb, amoniac si nitrati. Toate acestea nu pot fi eliminate sau filtrate si sunt otravitoare !!!
    am aflat ca si Primaria pentru canitnele sociale, azil si casa de copii tot asa nu folosesc apa de la robinet pentru a face mancare.
    asa ca acest Dan Noel care trimite contoale la noi sa isi dea demisia ca dezinformeaza si otraveste cu buna stiinta populatia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *