DADP Slobozia a înţeles, în sfârşit, care-i calea de urmat!

Distribuie articolul:

Lăsate ca  „grea moştenire” de pe vremea comuniştilor care, la vremea lor, nu numai că  aveau forţă de muncă la „spaţii verzi”, dar şi contribuţia cetăţenilor prin binecunoscuta muncă patriotică era considerabilă, aceste aşa-numite „garduri vii” au ajuns în zilele noastre să fie o mizerabilă încrengătură naturală în care-şi fac galerii şobolanii, în care aruncă ambalaje (cutii de bere, în special!) toţi golanii, şi pe care se depune praful deoarece e mai mult uscat decât viu acest gard care flanchează trotuarele, astfel încât dincolo de ele nimic nu creşte. Pe cei care au impresia că gardul aşa-zis viu era „unul dintre lucrurile care accentuau identitatea municipiului Slobozia” îi întreb dacă au văzut şi analizat cât teren stă pârloagă în spatele acestora?

De ani de zile mă chinuiesc să le explic celor de la Urbanism, dar şi celor de la DADP că nici locatarii la blocuri n-au de ce să iasă şi să planteze ceva în spatele gardurilor de pe lângă blocuri, deoarece estetica de ansamblu a staţiilor verzi este în detrimentul muncii lor!

Cu un nepriceput într-ale aspectului peisagistic, aşa precum a fost, ani de-a rândul, Sorin Brânză – cel care a deţinut funcţia de şef al Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Slobozia, cu nişte „închistaţi în concepte despre lume şi viaţă” aşa precum au fost directorii DADP din cadrul Primăriei Slobozia, cu nişte primari care nici măcar NU au vrut să ia în considerare IDEEA DE SCHIMBARE – fie ea şi  treptat implementată! – a imaginii oraşului, nu e de mirare că SLOBOZIA PARE ŞI MAI PRĂFUITĂ, din cauza uscăciunilor pe care, din păcate, le întâlneşti pe majoritatea străzilor, pe lângă majoritatea blocurilor, nu numai pe centru! „Reconfigurăm spațiile verzi din zona centrala de pe bulevardul Matei Basarab având în vedere concepte moderne peisagistice. Gardul viu va fi eliminat , spațiile verzi urmând a fi concepute ca peluze de gazon cu instalații automate pentru udat. Avem in lucru și reabilitarea locului de joaca numărul 26 din zona Bazarului Municipal și a zonei adiacente…” explică primarul Adrian Mocioniu. Cum ştim că nu e la prima „abatere” în acest sens, ne bucurăm să constatăm că a înţeles că asta-i calea de urmat. Nădăjduim că mare parte din aceste „garduri vii” vor fi smulse din rădăcină, în locul lor rămânând pământul care, musai lăsat să respire pentru ca, atunci când DADP va planta flori sau doar gazon, să le crească frumos spre încântarea ochilor tuturor cetăţenilor trecători…!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *