DADP Slobozia a cheltuit şi anul trecut porcoi de bani, chiar dacă oraşul arată din ce în ce mai neîngrijit

Distribuie articolul:

Deşi ziarul Ştirea l-a susţinut, mediatic, pe candidatul Dragoş Soare, iar acesta a obţinut funcţia de primar al municipiului, deoarece noi nu avem datorii nici la acest edil-şef (ba, dimpotrivă, un timp nepermis de mult, liberalii conduşi de el au avut datorii la acest ziar!), după ce i-am lăsat destule luni de acomodare, iată, începem să (re)vedem şi, desigur, să aflăm cine şi cât a cheltuit pentru una, pentru alta, pentru toate cele pe care le face Primăria municipiului Slobozia.

De 25 de ani, ziarul Ştirea tot publică informaţii despre porcoiul de bani cheltuiţi pentru activitatea DADP, în raport cu calitatea serviciilor prestate de această Direcţie aflată în ograda Primăriei. De ani de zile asistăm la mascarada întreţinerii aşa-numitelor „spaţii verzi”, în fapt spaţii lăsate pârloagă, dar pentru care, în fiecare an, s-au cheltuit sume impresionante de bani publici. Sigur că, în declaraţii, absolut toţi candidaţii la funcţia de conducere a UAT Slobozia şi-au arătat preocuparea pentru esteticul municipiului. Din păcate, acţiunea DADP rămâne şi în acest început de mandat tot un fel de neruşinată cosmetizare a urâţeniei oraşului, mai ales din punct de vedere peisagistic.

Am fost curioşi să aflăm câţi bani s-au „topit”, şi anul trecut, în conturile DADP Slobozia. Şi, la fel ca şi în toţi ceilalţi ani postdecembrişti, cifrele reprezentând cheltuielile ne-au revoltat. Pentru ca nu cumva să se piardă din „greutatea” (la nivel mental, psiho-somatic, cu influenţe civice!) cheltuielilor pe care DADP Slobozia (Direcţie girată de către primar, cei doi viceprimari, dar şi consilierii locali) le-a făcut, chipurile, pentru înfrumuseţarea municipiului, nu o să le îngrămădim pe toate în acest articol. Azi, vă înformăm că BUGETUL DADP pentru anul trecut a fost de fix 16.759.000 lei. În lei vechi, asta înseamnă aproape 170 de MILIARDE. Una sută şaptezeci de miliarde! Bani, nu glumă, aşa-i? Vreţi să ştiţi ce-a făcut directorul Roşca Valentin cu atâţia bani, nu-i aşa? Şi noi vrem! Numai consilierii locali nu vor să ştie şi să analizeze, măcar pentru a mai „ciunti” din bugetul ce e pe cale să i să aloce şi-n acest an!

Cheltuielile salariale sunt destul de mari

Căci, nici numărul salariaţilor în cadrul DADP nu este mic! Fix 171  de angajaţi, pentru a căror salarizare s-a „toacat” în anul 2020 aproape 7,5 milioane lei. Da, vorbim despre 75 de MILIARDE lei vechi. Cui i se pare că sunt salariile mici, n-are decât să se întrebe (înainte şi după ce face un tur al oraşului, şi chiar vede ceea ce e de văzut „în stânga şi-n dreapta!”) ce fac atâţia angajaţi? Sigur că, la prima vedere, pare că oraşul e mare, că sunt mari suprafeţele pe care DADP trebuie să le îngrijească, chiar că locuitorii sunt şi ei necivilizaţi! Însă, celor care ştiu că, în realitate, o mare parte din suprafaţa oraşului este curăţată de către angajaţii S.C. Polaris (firmă de salubritate care are încheiat Contract cu Primăria Slobozia), fireşte că li se pare că DADP „joacă la cacealma”, măcar în ceea ce priveşte „raportările măreţe” vizând activitatea sa. Despre cum conlucrează cele două entităţi, ca oraşul să fie curat, vom vorbi într-un alt articol de presă! Până atunci, ne documentăm despre tot felul de alte cheltuielile, care mai de care mai mari, în raport cu starea în care se află oraşul cu-ale lui parcuri, pavele, câini şi, nu în ultimul rând, florile alea răsărite-n SERE, şi care în contabilitate sunt înregistrate cam…„fără număr”!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.