DADP face APEL la simţul civic al cetăţenilor, Poliţia Locală aplică amenzi

Distribuie articolul:

Este cunoscut faptul că departamentul “Spaţii verzi” din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public (DADP), a tot amenajat, ba locuri de joacă între blocuri, ba a plantat flori pe unde, până mai ieri, erau doar insalubrele “garduri vii”, ba a montat băncuţe, astfel încât bătrânii să iasă şi să se delecteze privind “la lumea care trece”, să mai şi socializeze, întru uitarea nevoilor şi a grijilor!

Bulevardul Matei Basarab încă se află în lucru, proiectul de anvergură poticnindu-se când aproape putea fi tăiată panglica inaugurală!

În noianul de probleme care sunt (şi-altele care se preconizează că, în curând, vor ieşi la iveală), în ceea ce priveşte Proiectul modernizării Bulevardelor Sloboziei, DADP, prin vocea domnului Valentin Dumitru (directorul interimar care îl înlocuieşte pe demisionarul Valentin Roşca) face un apel către cetăţeni, rugându-i SĂ NU MAI DISTRUGĂ ceea ce s-a făcut, cu cheltuieli bugetare deloc modice.

Căci, spune domnia-sa, când se lasă seara, adolescenţii teribilişti strică aşa-numitul “ mobilier stradal”, prin asta înţelegând : băncuţe, fântânile arteziene, coşuri stradale, dar şi aspersoarele “plantate” pe spaţiul verde. La fel de vandali sunt tinerii, şi când vine vorba despre mobilierul de prin parcuri.

 Ce spune Poliţia Locală că face

“ (…) Ce pot să vă spun este că noi acţionăm permanent. Ne-am dezvoltat Sistemul de supraveghere VIDEO şi pe zonele cu peluze, fiindcă acolo avem cele mai multe deteriorări ale sistemelor de irigaţii. Unele (vandalitări, n.r.) sunt făcute doar din amuzament. Este o perioadă mai caldă, iar copiii se bălăcesc în jeturile acelea. Unul dintre cei prinşi a zis că a vrut să-i crească un pic adrenalina, şi de-asta a distrus. Noi l-am suprins, l-am amendat. O dată pentru distrugerea bunurilor respective, după care i-am aplicat şi o sancţiune complementră cu readucerea sistemelor de irigaţie la starea iniţială. Adică l-am pus şi să repare, pe cheltuiala lui, aspersorul respectiv. Cel prins avea 19 ani. Iar pe camerele de luat vederi, se vede cum pur şi simplu loveşte în aspersor. Adică, se vede foarte clar intenţia clară de a-l rupe, nu că a fost o întâmplare, că s-a împiedicat de el, şi aspersorul s-a rupt. Amenzile nu sunt mici. În cazul respectiv, amenda a fost 1.500 lei, la care s-a adăugat reparaţia, undeva la 1.800 lei. (…) Îngrijorător este faptul că astfel de vandalizări se întâmplă destul de des.” , a declarat, pentru ziarul Ştirea, domnul Nedelcu – şeful Poliţiei Locale a municipiului Slobozia.

Primăria  – nevoită să suporte cheltuieli  

Urmare a vandalismului, fie el şi sancţionat, aşa cum zice domnul Nedelcu – şeful Poliţiei Locale a municipiului Slobozia, Primăria se vede nevoită a aloca alte, şi alte, fonduri menite a menţine aspectul urbei la un nivel cât de cât civilizat! Unele cheltuieli sunt pentru a repara ceea ce tot strică locuitorii urbei, alte cheltuieli sunt pentru “a ţine pasul” cu noile tendinţe, în ceea ce priveşte, nu numai aspectul domeniului public, ci şi în cdeea ce priveşte funcţionalitatea “mobilierului stradal”. 

Un exemplu, în acest sens, este recent aprobatul Proiectul de Hotărâre, prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investilii: “Sistem irigat automatizat ASPERSOARE POT – UP, amenajare peisagistică b-dul Matei Basarab, zona Central”. Valoarea totală a investiţiei este de 1.069.736 lei cu TVA, din care C +M =1.019.756 lei cu TVA.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *