DADP precizează că a tăiat doar plopii bătrâni şi plini de puf dăunător

Distribuie articolul:

După ce ani de-a rândul, nu puţini cetăţeni şi-au exprimat convingerea că puful de plop se dovedeşte a fi dăunător, mai ales pentru bolnavii de astm, DADP a trecut la fapte. Cum nu poate să-i taie chiar pe toţi odată, pe unii doar îi „toaletează”.

Ca în mai toate cazurile în care a administraţia intreprinde acţiuni de acest fel, unii dintre cetăţeni s-au arătat indignaţi de acest „desant” asupra pomilor care, spun ei, ţin umbră.

Zona Stadionului a fost „ţinta” DADP, în săptămâna care a trecut. Cum era de aşteptat, nu puţini au fost cei care au sunat la redacţia ziarului Ştirea şi ne-au cerut să facem ceva, să îi întrebăm pe „făptaşi” ce-au avut cu pomii ăia…?

Săptămâna trecută l-am avut invitat pe domnul Roşca – directorul DADP, într-o emisiune difuzată pe site-ul ziarulstirea.ro ,  https://ziarulstirea.ro/directorul-dadp-raspunde-intrebarilor-ziarului-stirea/ .

Ce zice directorul Roşca 

Cum însă, între timp, DADP a trecut la treabă, l-am apelat telefonic pe domnul Roşca pentru a-l întreba, punctual, de ce a făcut ce a făcut?

Pomii aceia sunt plopi, doamnă. Plopi bătrâni. Aveau cinzeci de ani. E vorba despre plopii aceia despre care am tot vorbit, inclusiv cu dvs, în emisiune. Existau riscuri, chiar a căzut o creangă pe reţeaua de gaze, una peste tribune. Nu putem să lăsăm să existe riscuri la un meci pe Stadion, să se rupă vreo creangă, să cadă peste public!

Deoarece ştim că nu numai acolo, lângă Stadion există plopi „problemă”, l-am rugat pe directorul Roşca să îi anunţe, iată şi prin intermediul nostru, pe cetăţeni dacă mai urmează „toaletarea” sau tăierea şi a altor plopi!?

Au fost fasonaţi un număr de 9 (nouă) plopi. Prin fasonare, înţelegând tăierea coronamentului, la plopii „albi”, cei cu scoarţă albă, care, însă, vor înfrunzi din nou. Adică, pe cei hibrizi, negri, Lombardia. Restul hibrizilor, îi tăiem de tot şi-i înlocuim cu alţi arbori. (…) Unde am tăiat un plop, am plantat 5 (cinci) arbori! (…) Nu puteam să plantăm, mai întâi, să-i lăsăm să se-ajungă, şi-apoi să-i tăiem pe cei cu probleme, bătrâni, fără a risca să distrugem ce e în jur, fără a-i rupe pe-acei arbori/pomi, din alte specii, pe care i-am fi plantat… ”   

Later Edit:  Nici n-am apucat să postăm declaraţiile directorului DADP, că ne-a şi sunat, ca să ne spună că „a căzut un plop, din aceia, peste nişte maşinii”

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *