DADP are în plan să atace iar ţânţarii

Distribuie articolul:

În perioada 18 – 28 iunie, între orele 22.00 și 6.00, DADP Slobozia va executa terestru lucrări de dezinsecție pe domeniul public, cu precădere pe zonele cu vegetație-parcuri, cartiere de locuințe, zone de agrement, artere de circulație, curți interioare, spații deschise cu prezență umană.

În zilele de 18 și 19 iunie, între orele 6.00 și 10.00 dimineața și între orele 19.00 și 21.00 seara, vor fi efectuate acțiuni de dezinsecție pe cale aeriană pe raza domeniului public, inclusiv cartierele Bora și Slobozia Nouă. Sunt vizate mai ales zonele cu vegetație unde se înregistrează prezenDADP tintariță umană.

Echipamente noi, probleme vechi…! 

Precizăm de la început că şi noi suntem de părere că pentru înmulţirea tânţarilor sunt de vină şi cetăţenii-locatari la blocuri care au subsolurile insalubre. Dar, suntem şi de părere că pentru nepenalizarea celor care nu salubrizează focarele, tot cei care lucrează în Primărie sunt vinovaţi!

Pe pagina de facebook a DADP Slobozia, deținătorii de albine sunt atenţionaţi „pentru a își lua toate măsurile în vederea protejării acestora, în caz contrar beneficiarul și executantul nu-și asumă nici o responsabilitate. Activitatea biocidă este de 24 de ore în aer. Se recomandă menținerea în stup a albinelor pentru minim 24 de ore” . Ca răspuns la plângerile cetăţenilor nemulţumiţi de eficienţa „stropirii cu prafuri” efectuată de DADP Slobozia, pentru anul acesta această Direcţie aflată în subordinea Primăriei s-a dotat cu un nou echipament. Este vorba despre Tifone Citizen, cu o capacitate de 1000 litri și cu un motor de 36CP, care are o rază de acoperire de până la 30 metri, atât pe verticală, cât și pe orizontală, datorită „tunului automatic” şi a furtunului prevăzut și cu o tijă metalică, cu o lungime de 50 metri, furtun care, la rândul lui, acționează pe o rază de 12-15 metri.
Acum că am aflat despre acest echipament Aerosol Termo-Fog, adică o combinație inovativă între aeroseol și fogger, care produce o ceață fină aerosol nepoluantă, nu ne mai rămâne decât să sperăm nu numai că folosindu-l se vor penetra sau acoperi și cele mai dificile suprafețe, dar şi că soluţia aceea pulverizată va fi de calitate, suficient de „tare” cât să mai omoare tânţarii care, mai ales, la „lăsatu’ serii”, împiedică oamenii să iasă la o plimbare, mai ales, prin parcuri.

 


Distribuie articolul:

One thought on “DADP are în plan să atace iar ţânţarii

  1. Dar, oare, când are de gând dadp-ul să nu ne mai atace fonic cu motocoasele alea cu care taie iarba printre blocuri?! Intrăm și noi odată într-o lume mai civilizată și mai puțin poluată?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *