CONSTANŢA – un mare şantier rutier şi pietonal, şi disconfortul aferent

Distribuie articolul:

-Azi au început lucrările de asfaltare a pistelor de biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu

Lucrările au început pe tronsonul cuprins între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu
Echipele societății contractate pentru modernizarea și reabilitarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu vor interveni miercuri și joi cu utilaje pentru așternerea stratului de asfalt pe pistele de biciclete situate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu, sensul de mers către stațiunea Mamaia.
,,Participanții la trafic sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea autovehiculelor pe prima bandă de circulație. Zona va fi monitorizată de echipaje din cadrul Direcției Generale Poliția Locală.
De asemenea, pentru ca lucrările să se deruleze fără incidente, rugăm constănțenii să nu calce pe asfaltul proaspăt turnat, pentru că în acest fel se distruge covorul asfaltic.
Lucrările sunt incluse în proiectul de îmbunătățire a mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia (bulevardul 1 Decembrie 1918 și bulevardul Alexandru Lăpușneanu). Traseul cuprins între Gara CFR și stațiunea Mamaia va fi complet reconfigurat. În ceea ce privește amenajările urbane, vorbim despre stații de transport public modernizate, mobilier urban inteligent alimentat de energie solară prevăzut cu senzori pentru măsurarea calității aerului, sisteme de informare cetățeni cu mesaje variabile, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, spații verzi și sistem de irigații,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

-Au început lucrările de frezare a carosabilului pe strada Maramureș

Echipele Confort Urban vor interveni începând de astăzi cu utilaje pentru decopertarea carosabilului pe strada Maramureș, tronsonul cuprins între strada Panait Cerna și strada Ion Rațiu. Pentru buna desfășurare a lucrărilor, traficul rutier va fi restricționat parțial astăzi, până la ora 16:00. Lucrările decopertare a carosabilului vor continua și mâine, când vor fi instituite aceleiași restricții de circulație în intervalul orar 08:00-16:00. După operațiunea de frezare va fi asfaltată suprafața carosabilă și vor fi aplicate marcaje rutiere.
Simultan, se reconstruiesc trotuarele, după ce s-au înlocuit bordurile iar terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră. Au fost amenajate și casete pentru spații verzi.
,,Facem din nou apel către către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări,” au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Continuă lucrările de reorganizare a spațiului public urban din municipiul Constanța

,,Spațiul public urban a fost reorganizat pe strada Liliacului. Lucrările desfășurate de Primăria Constanța, prin Confort Urban, au schimbat aspectul zonei pietonale și au îmbunătățit condițiile pentru locuitori prin amenajarea unor insule de odihnă. Partea carosabilă a fost reorganizată și s-au creat noi locuri de parcare pentru riverani. Prin această amenajare, autoritățile au ținut cont și de nevoile părinților care ajung în zona Școlii Gimnaziale Nr. 37.
Prin aceste lucrări, Primăria Constanța, prin Confort Urban, urmărește constant îmbunătățirea calității spațiului urban,” au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

 Reamenajarea locurilor de joacă continuă în municipiul Constanța

Primăria Municipiului Constanța lucrează pentru ca în fiecare cartier să existe locuri de joacă, iar cele care au fost desființate să fie reamenajate cu echipamente moderne și să poată fi folosite în siguranță, fie că este vorba despre spații mici care se află între blocuri sau despre altele mai mari.
,,În momentul de față, sunt în curs de reamenajare 10 locuri de joacă, iar la 2 dintre ele astăzi au fost aduse și se montează elementele de joacă. Mai exact, vorbim despre spațiul din zona de agrement de pe strada Brizei și din parcul din cartierul Poarta 6.
În paralel, celelalte 8 locuri sunt în diferite stadii de execuție. Se lucrează la infrastructură pe strada Arcului/strada Progresului, bl. D1, strada Arcului/strada Liliacului (b-dul Aurel Vlaicu bl. D1), strada Progresului nr. 7, b-dul I.C. Brătianu bl. PAV 6, Parc Doraly, strada Solidarității/strada Prieteniei bl. H1, b-dul 1 Mai, bl. H18, aleea Alexandru Gherghel bl. DE 22/DR 13.
Toate locurile de joacă sunt refăcute de la zero: se toarnă pat de nisip, piatră, se montează elemente de joacă noi și variate, iar ultimul pas constă în turnarea unui covor de cauciuc antitraumă,” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *