Concursurile „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Distribuie articolul:

Ca în fiecare an, în luna mai, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa organizează competiţiile şcolare cu caracter tehnico-aplicativ „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Rolul acestor concursuri este acela de educare a tinerilor în spirit preventiv, în vederea cunoaşterii şi respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor și de protecție civilă şi de formare şi dezvoltare a unor trăsături cum ar fi: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, hotărârea, perseverenţa, corectitudinea şi disciplina.

Luni, 09.05.2016, începând cu ora 09.00, la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia debutează faza judeţeană a competiţiei cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, care constă în susţinerea unei probe teoretice şi a 2 probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţă de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un concurs alteperimetru cu obstacole, presupus a fi contaminat.

În ceea ce privește concursul „Prietenii Pompierilor”, acesta urmează să se desfășoare în data de 10 mai a.c, începând cu aceeași oră. În cadrul competiției, elevii vor avea de parcurs o probă teoretică şi două probe practice – „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole” – în cadrul cărora vor simula toate etapele de stingere a unui incendiu. Proba teoretică se va desfășura la Liceul de Arte „Ionel Perlea” dinpompieri concurs 3 Slobozia, iar proba practică la Stadionul Municipal Slobozia.

Concursurile „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activităţi extraşcolare de pregătire a elevilor şi se organizează de către Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice şi inspectoratele şcolare judeţene, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene, precum şi al autorităţilor administraţiei publice locale. Conducerea ISU Ialomiţa urează tuturor concurenţilor „Succes!”

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *