Comerţul cu flori – niţel controlat de poliţişti

Distribuie articolul:

Şi orb să fii şi tot vezi ce vânzare mare au florăresele. Şi-asta, deoarece, în România, aproape că nu trece săptămână să nu fie prilej de mare sărbătoare care să necesite cumpărarea de flori. Sărbători religioase, sărbători prilejuite de naştere, botez, cununii, înmormântări, pentru toate trebuie flori. Încetăţenită, ideea că acolo, în buzunarele florăreselor se-adună bănuţi, nu teancuri de bani, începe nu mai e credibilă ca altădată. Deşi, nici altădată (în fapt, niciodată!), florăresele n-au câştigat „te miri ce şi mai nimic”!

În şapte zile, în tot judeţul…

Aşadar, dându-şi seama că a cam venit timpul să-şi îndrepte atenţia şi către această categorie de vânzători, poliţiştii au acţionat. Şi, cică, într-o săptămână (de la mărţişor până la ziua femeii) au fost verificate 18 unități economice și persoane fizice autorizate, pentru neregulile constatate fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 de lei. Conform precizărilor IPJ Ialomiţa, pe parcursul acțiunilor desfășurate, au fost ridicate în vederea confiscării 535  fire flori și ghivece de flori și contravaloarea a 600 fire de florarese 2flori, comercializate fără evidențierea veniturilor obținute.

Ca nu cumva să se demoralizeze şi ani de-acum încolo, iarăşi, să nu mai privească în partea cu florile, nu ne-apucăm să le spunem noi domnilor poliţişti că e foarte anemică această „captură”. Îi lăsăm să-şi dea singuri seama, deoarece „semnalmentele” evaziunii fiscale sunt la tot pasul. Totul este ca, domnii poliţişti să mai facă un pas, înainte, pe-această cale…!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *