CJI şi încă unul dintre „drumurile noastre, toate…” întârziate la finalitate!

Distribuie articolul:

  • Lună de lună, fiindcă sunt ditamai …consilierii judeţeni, 31 de băieţi deştepţi” ai conducerii de partid îşi fac mendrele cu bugetul statului, emiţând nişte Hotărâri pe care, mai apoi le tot modifică până ce nici dracu’ nu mai înţelege cât a fost când a fost …

 Exemplul cel mai apropiat în timp îl reprezintă Hotărârea Consiliului Judeţean Ialomiţa, un act emis luna aceasta, în baza a ceea ce, îndeobşte, se  numeşte „Expunere de motive” semnată de domnul Ştefan Musoiu (vicepreşedintele care ţine locul preşedintelui care încă este cercetat penal, fapt pentru care judecătorii i-au interzis să mai fie active în funcţie. Aţi ghicit, este vorba despre maestrul – de ceremonii politico-administrative, desigur! – Vasile Silvian Ciupercă. Şi-această Hotărâre a Consiliului Judeţean modifică o alta, emisă în urmă cu doi ani, respectiv cea cu nr. 59 din 18.09. 2014. Despre IFce era vorba în această Hotărâre?

Despre reabilitarea unui Drum Judeţean, respectiv DJ 102 H. Mai exact reabilitarea a 12 km de drum (respectiv, de la km 66 la km 78) care asigură legătura între două drumuri naţionale pe ruta înspre şi dinspre zona Moldova… Când trebuia să fie gata drumul, câţi bani ar fi trebuit să se cheltuiască şi din visteria cărei instituţii publice ar fi trebuit suportată cheltuiala? Sunt întrebări ale căror răspunsuri degeaba le mai amintim dacă între timp s-a modificat Hotărârea până ce-a ajuns să însemne o cheltuială care nu numai că este suportată din bugetul Consiliul Judeţean Ialomiţa (deşi consilierii judeţeni, în frunte cu preşedintele Ciupercă au „trâmbiţat-o” ca pe-o realizare PSD-istă), ci această neplanificată cheltuială proprie înseamnă chiar peste 90 de MILIARDE de lei vechi, adică bani, nu glumă! Vreţi să ştiţi cum motivează domnul Ştefan Muşoiu această cheltuială? Atunci, citiţi ce scrie în Expunerea de motive nr. 3124 semnată chiar cu mânuţa ’mnealui, în data de 07.04.2016.„ (…) Obiectivul de investiţii în IFcauză este aprobat spre finanţare de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Ordinul nr. 504/10.04.2014, făcând parte din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Conform proiectului iniţial, contribuţia judeţului Ialomiţa la realizarea şi finalizarea reabilitării drumului judeţean DJ 102 H era estimată la 312.500 lei. Din cauze independente de voinţa Consiliului Judeţean Ialomiţa, ministerul nu a asigurat, din bugetul de stat, sursele de finanţare necesare realizării investiţiei preconizate, motiv pentru care se impune reanalizarea contribuţiei financiare a judeţului…” 

             

 


Distribuie articolul:

7 thoughts on “CJI şi încă unul dintre „drumurile noastre, toate…” întârziate la finalitate!

  1. Doamna Ghinea, cu tot respectul am si eu o problema (scarba de politicienii fripturisti care incalca totdeauna legile).
    In perioada cand s-au starns semnaturi pentru primaria Slobozia (Primari si Consilieri) am fost vizitat acasa de un grup de „strangatori de semnaturi/adeziuni” cu Mocioniu Adrian. Mai mult semana cu campanie electorala ca vroia sa fie cunoscut si sa isi prezinte proiectele cetatenilor. Culmea era ca grupul era insotit la ceva pasi in spate de doi politisti locali (prost eu ca nu i-am filmat si fotografiat atunci). Cum isi permite grupul politic al cui stim noi sa faca campanie electorala intr-o perioada cand e interzisa prin lege, precum si cum isi permite sa foloseasca ploitisti locali in actiunile lor (Primarul in functie si Seful politiei locale au ceva de zis????). Alta problema in perioada cand se starngeau semnaturi pentru candidati Primarul cu alaiul lui de la partid au organizat o sedinta cu toti administratorii de asociatii de proprietari. Unicul motiv a fost sa aduca liste cu semnaturi de la cetatenii din Slobozia. Toti au depus liste completate sa se puna bine cu imparatia, problema e ca listele le-au facut de capul lor fara sa ceara acordul locatarilor/cetatenilor cu drept de vot. Asta e o alta foarte mare incalcare a legii (cine raspunde si mai ales o sa dea socoteala cineva ???). O alta sfodare si incalcare a legii cu cateva saptamani inainte de a incepe legal campania electorala in Slobozia au aparul panouri uriase cu sigla si candidatii unui singur partid (ala care se crede stapan pe orasul asta si spera ca o sa fie vesnic la carma lui). Aici Prefectul si Autoritatea Electorala Permanenta – Biroul Judetean Ialomita nu are nimic de zis ? pentru banii care ii primesc drept leafa nu cumva au obligatia legala sa ia masuri si sa stopeze astfel de derapaje ??? In concluzie astept ceva anchete cu ceva sanctiuni si chiar demisii/demiteri si dupa caza macar cu suspendare ca lui dragnea ca astia prea se cred stapanii nostrii iar legile pentru ei nu exista. Tare mult imi doresc sa se restabileasca si in coltul asta de tara prevederile legilor. Sarut mainile si va multumesc de atentie !

  2. @amator. Tu acum vrei sa fie aplicate legile ? Adica prefectul sa isi faca treaba, sa sesizeze parchetul pentru incalcarea legii electorale de catre PSD si candidatii lui ? Poate vrei si amendarea PSD si demiterea lui Abaza ? Fugi de aici ca esti copil, nu exista asa ceva mai ales in fieful PSD din Romania care e Ialomita-Slobozia. Astia or sa mai stea inca 20 de ani la ciolan fara probleme au cumparat toti oamenii din judet si au oameni numiti peste tot. Ultima solutie inca o R………..E !

  3. A devenit deja rutina la PSD-isti sa faca lucruri de genul acesta!!! Cred si eu….. DUPA 26 DE ANI!!!! DEJA ITI INTRA IN REFLEX BATAIA DE JOC ASUPRA CETATENILOR….. SI CULMEA…. BAREM DACA SI-AR BATE JOC PE BANII LOR!!!!! DAR E PE BANII NOSTRII!!!!

  4. Cata MIZERIE!!!! PSD- istii astia chiar cred ca daca NE-AU PROSTIT 26 DE ANI mai merge cu cioara vopsita si campania asta!!!!! Acum au ajuns la mana noastra iarasi!!!! O SA VA DAM O LECTIE!!!!VOTAM CU ALTII!!!!

  5. Cei mai incapabili dintre comunisti am ajuns sa ii sustinem de atata timp!!!! Macar comunistii asa cum erau realizau ceva, PSD-istii NIMIC de atata amar de timp!!!! RUSINE!!!

  6. Se vorbeste prin urbe cum ca : vicele Musoiu ( aplicand invataturile lui Ciupi) ar fi cumparat autogredere vechi ,camioane vechi,excavatoare vechi (toate in stare de functionare) care lucreaza pe banii nostrii la executarea drumurilor judetene ( ex Gh Lazar sos nationala pe camp , zona Garbovi,zona Facaieni ) in ritm fff lent dar banii vin lunar in buzunarele lor. Cine are stiinta poate anunta D. N. A. ul sa-i intrebe pe sefii lucrarilor cum si cu ce utilaje lucreaza acolo. Se pare ca utilajele trebuiau folsite si la deszapezire insa iarna nu a tinut cu ei.

  7. Niște penali în frunte cu roman ciorditorul de la Tandarei.Rog DNA sa vina în primărie și sa caute actele semnate în ultimele doua luni de infractor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *