Cine ştie ce mai fac militarii din Ialomiţa?

Distribuie articolul:

 

Şi dacă ialomiţenii au mai aflat ce activităţi desfăşoară angajaţii IPJ (Poliţia) Ialomiţa, cei ai Jandarmeriei şi-ai Poliţiei Locale, cei ai ISU (Pompierii), nu acelaşi lucru se poate spune activitatea celor ce figurează pe statele de plată ale M.Ap.N, Comisariatul Ialomiţa, reprezentanţii Armatei dând dovadă de o ridicolă secretomanie, ori de câte ori vine vorba nu despre efectivul unităţilor militare şi al echipamentelor, ci despre acţiunile pe care le desfăşoară şi pentru care, lună de lună, se cheltuie importante sume de bani din banii publici ce provin din impozitarea populaţiei pe care, ei, militarii, cică ar apăra-o în caz de vreun conflict armat, Doamne fereşte!

Aflând că în judeţul Ialomiţa MApN are în administrare 12 imobile, auzind fel de fel de bârfe privind închirierea/vânzarea unor suprafeţe din incinta şi dimprejurul acestor imobile, curioasă şi să aflu ce se mai întâmplă în curţile Unităţilor Militare de pe teritoriul judeţului Ialomiţa, în incinta Centrului Militar şi, nu în ultimul rând, să ştiu cât ne mai costă uniformele, bocancii şi popota, fiindcă în cei 10 ani de când prestez în presă reprezentanţii Comisariatului (CMJ) nu au desfăşurat NICI O conferinţă de presă, am decis să formulez câteva întrebări pe care să le transmit spre a primi răspunsuri menite a mă convinge că demilitarizarea Armatei Române a avut vreun chichirez, în măsura în care cheltuieli mari sunt şi-acum, la fel de mari ca secretomania care învăluie, strategic, Unităţile Militare în care pare că nu se prea munceşte…Cum spuneam am înaintat nişte întrebări şi am şi primit nişte răspunsuri. Doar că ele, răspunsurile, n-au reuşit decât să îmi consolideze părerea că, în fapt, militarii îşi cam iau banii degeaba…Sigur, se poate spune că militarii aflaţi în aşa-numitele teatre de război nu-s plătiţi degeaba. Da’ sunt plătiţi bine, este? Câţi sunt, unde sunt, pentru ce perioadă sunt detaşaţi, cât se cheltuieşte pentru activitatea lor prestată întru restabilirea ordinei în ţările afectate de lupte inuman declanşate de politicieni şi generali iresponsabili, nu se ştie fiindcă, repet, nici un comandant care s-a perindat pe la conducerea CMJ Ialomiţa n-a avut grija de a induce în conştiinţa cetăţenilor ideea că şi militarii ialomiţeni fac ceva pentru ţară şi popor, şi-n timp de pace. Cele două imobile (cel amplasat la ieşirea din Slobozia şi Cercul Militar Slobozia) se află în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) fiind înregistrate în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului la nr. MFP103796, respectiv la nr. 103798. În cele două imobile se desfăşoară activităţi de instruire şi pregătire cu specific militar respectiv activităţi de reprezentare la nivel de garnizoană cu ocazia desfăşurării unor evenimente specifice MApN, ale Cercului Militar Slobozia şi, totodată, în sediul cercului militar funcţionează asociaţii ale cadrelor militare în rezervă şi retragere. Asta-i tot ce am aflat din răspunsurile lapidare oferite sunt generalităţi de care, la o adică, ne pute(a)m lipsi, informaţiile nefăcând altceva decât să ne întărească părerea potrivit căreia e ridicol de neîntemeiată şi de nejustificată lipsa de transparenţă a activităţii CJM Ialomiţa. Ori, în cazul în care domniile lor aleg să răspundă astfel, cum oare am putea noi să nu întrebăm, măcar, câţi bani se „toacă” pentru întreţinerea imenselor clădiri în care, câteodată, se mai strâng foşti militari ca să facă, pentru ţară şi popor, ce anume, domnilor comandanţi?

IONICA GHINEA   


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Cine ştie ce mai fac militarii din Ialomiţa?

 1. Cati bani se toaca pe efective militare + necesar…= o discutie.
  …”pentru ţară şi popor”…angajatii comisariatului au nevoie de autoturisme proprii curate..Zilnic !
  De luni pana duminica – inclusiv -orele 7.4o-10.oo AM,Comisariatul Militar Judetean are program strict respectat de spalatorie auto.
  Nu credeti?(locatarii blocurilor 36+55= pot furniza foto+filmulete )
  Ne-au innebunit cu zgomotul aparatului!
  Orice spalatorie auto intre blocuri are nevoie de autorizatie…Spalatoria Comisariat Militar -nu are nevoie !
  Curent electric + apa -decont din partea orasului …
  Domnu’ comandant CMJ… omu’in halat(om bun la toate) este neobosit ?(

 2. Pai la Comisariat e spalatorie iar la Centrul Militar sala de acordat instrumentele lautarilor si repetitii pentru nunti, botezuri si alte paranghelii…ce sa mai, o viata de artisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *