Cine crede?

Distribuie articolul:

 

* De ani de zile, producătorii şi, deopotrivă, comercianţii din domeniul agro-industrial sunt „mână-n mână” cu politicienii, cei mai mulţi dintre ei sponsorizând „la greu” puşculiţa de partid, unii dintre ei intrând chiar în tagma politicienilor. Văzându-i şi analizându-le faptele, mulţi cetăţeni sunt de părere că patronii (din morărit-panificaţie, mai ales!) nici n-aveau de unde „să se scoată” cu „uiumul” necesar contribuţiei la partid(e) decât practicând vânzarea pâinii, a cărnii şi-a altor produse, altfel decât scrie în Codul fiscal…

Evaziunea fiscală din sectorul de morărit şi panificaţie s-ar putea reduce de la 67% la 20%, în circa 6-8 luni după introducerea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) de 9% la pâine, respectiv de la un miliard de lei în prezent, la circa 200 de milioane de lei, iar pâinea s-ar putea ieftini cu circa 15 procente, consideră preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

Noi apreciem că în 6-8 luni de zile, după reducerea TVA la 9% pe tot lanţul, respectiv la grâu, făină şi pâine, evaziunea fiscală se va diminua de la 67% în prezent, la circa 20%. Acum evaziunea fiscală din sector se ridică la circa un miliard de lei şi estimăm că va ajunge la circa 200 de milioane de lei, iar bugetul va putea recupera undeva la 800 de milioane de lei”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu.
Acesta a precizat că mediul de afaceri şi consumatorii vor fi principalii beneficiari ai reducerii TVA la pâine la 9% deoarece va exista pe piaţă o pâine mai sigură din punct de vedere igienico-sanitar, dar şi mai ieftină, iar în domeniu se vor putea face noi investiţii.
 Credem că populaţia va avea de câştigat pentru că va consuma o pâine mai sigură din punct de vedere igienico-sanitar, dar şi o pâine mai ieftină. Consider că preţul pâinii se va reduce cu 15%, la început în hipermarketurile existente şi în magazinele proprii ale brutăriilor şi pe urmă în toată sfera comercială. Mediul de afaceri va avea de câştigat pentru că acum cei care respectau legea nu puteau face nimic. Sperăm să facem şi investiţii în domeniu, astfel încât să fim în regulă pe o piaţă concurenţială”, a explicat Popescu.


Distribuie articolul:

8 thoughts on “Cine crede?

 1. Uitându-mă la fotografie, nu pot să nu-l remarc pe marele pitic pedelist, Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe când agricultura era într-o veşnică Tabără, actualmente consilier prezidenţial – cum altfel?! – unul din marii evazionişti ai României în domeniul vinurilor, alături de alt mare profesionist, Mugur Isărescu. Bravos naţiune, halal să-ţi fie!

 2. Nu inteleg de ce n-ati publicat o fotografie cu mogulul dan voiculescu de la grivco, in acest grup de firme aflandu-se si o mare fabrica de panificatie? In rest, sa acuzi de evazionism in domeniul vinurilor pe cineva este una, sa nu sufli o vorba despre turnatorul dan voiculescu-usl, inculpatul care fuge cu fel de fel de tertipuri de bretul justitiei este alta! Gargara usl in domeniul trambitatei reduceri a TVA la produsele de panificatie este dovedita prin procentul de evaziune calculat, 67% taica, nici mai mult nici mai putin. Cine a stabilit cifra asta, prostii, mincinosii si hotii usl?

 3. @Mike. În ceea ce mă priveşte, îi bag în mă-sa pe oricare dintre ei, fie că e Rădulescu, Voiculescu, Isărescu Băsescu, şi alţi …escu, începând cu Iliescu, cel care a dat startul furtului în ţara asta. Şi, fiindcă în poză era Rădulescu, mi-am amintit de un episod din emisiunea „România, te iubesc”, de la PROTV, când un reporter cu o cameră ascunsă negocia cu un reprezentant al unei firme de vinuri aparţinând consilierului prezidenţial, pe atunci „doar” secretar de stat (mic, mic de tot), Rădulescu, de la ce cantitate „în sus”, îi poate fi livrată marfa fără acte. Pus în faţa faptului împlinit, vizionând caseta, piticania a glăsuit: dacă a greşit, să plătească! Ce vorbeşti, măi jegule-sponsor prezidenţial?! Îi pui pe subalternii din firmele tale să fure „cu acte”, iar dacă sunt prinşi cu ocaua mică, te dezici de ei. Şi ca Rădulescu sunt mii, de nu zeci de mii de „oamnei de afaceri” susţinuţi politic, sau chiar ei înşişi fiind ancoraţi puternic în politica de căcat a acestei ţări bananiere. D’aia ne merge bine, fiindcă vii tu, Mike, şi dai cu mine şi cu alţii de pământ, fără să citeşti ce-am scris de-a lungul anilor despre toţi nemernicii din politica românească. Fii mai realist, omule. De unde ai tras concluzia că-l „apăr” pe Felix?! Eşti departe, rău, băiete. Îndoctrinarea de astăzi este mult mai periculoasă decât cea comunistă, cel puţin prin prisma „dreptului de a huidui”, vorba „marelui” filosof escroc Liiceanu. A avea anumite orientări politice nu e o crimă, doar să nu reduci totul la absurd, adică ce fac alţii e … câh!

 4. Judecatoria Sectorului 1 a respins plangerea directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, impotriva ordonantei procurorului privind masura preventiva de prelungire a interdictiei de a parasi tara.
  „In baza art. 1.402 C.p.p. respinge ca neintemeiata plangerea formulata de inculpatul Alexandrescu George Sorin, impotriva ordonantei nr. 129/P/2013 din data de 1.08.2013 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie. In baza art.192 alin.2 C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 100 lei reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitiva”, se arata in minuta deciziei.

  Sorin Alexandrescu a fost audiat de mai multe ori la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care este acuzat, alaturi de alte persoane, ca l-a santajat pe administratorul firmei RCS&RDS, Ioan Bendei. In acest dosar, presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare pe 29 iulie de procurorii anticoruptie pentru complicitate la santaj. „Probatoriul administrat pana in prezent a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunostinta, atat de catre inculpat, cat si de catre fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat in scopul de a se incheia contractul mai sus mentionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata”, declara DNA. Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu l-a constrans pe Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica. In acest sens, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea catre Ioan Bendei si catre alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL si semnate de George-Daniel Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

 5. @SORIN: sa fie vorba de indoctrinare, in postul meu de la 1:39? Stirea in baza careia comentam se refera la paine si produse de panificatie, nu vinuri si alte cele! Asadar, io sunt la obiect…imaginea alaturata materialului jurnalistic NU!

  1. @Mike…Măcar unul dintre cei trei a fost implicat în „operaţiunea” PÎINE /PANIFICAŢIE …Aurel Popescu este preşedintele ROMPAN, NU?

 6. Unde dai, şi unde crapă! Comentariul tău(?!), Mike, este un fel de nucă-n
  perete. Ce legătură o fi între panificaţie, vinificaţie şi Sorin Alexandrescu, numai tu poţi şti. Prin micul meu comentariu, primul, n-am făcut altceva decât să amintesc despre evazionistul Rădulescu şi … atât!
  În rest, că sunt pedelişti, uselişti, sau ce mama dracului or fi, mafia este aceeaşi, transpartinică şi transnaţională. Iar noi, noi rândaşii, ne jignim pe unde ne vine, indiferent de gradul de cunoaştere al fiecăruia. Asta înseamnă îndoctrinare, dezbinare şi control asupra „prostimii”, din partea politicienilor mafioţi şi descreieraţi pe care-i alegem fără discernământ.
  Adevărul e că nici nu avem o clasă politică din care să poţi selecta, ei, candidaţii, fiind cam aceiaşi, cel puţin ca „orientare”. Să vedeţi „lupte” cât de curând, fiindcă, nu-i aşa?, se apropie „europarlamentarele”.

 7. Pai, haideti sa vedem: intre turnatorul dan voiculescu si grivco (ce are in componenta mare fabrica de paine) este legatura? Intre inculpatul dan voiculescu, din Dosarul ICR, si directorul general al antena group sorin alexandrescu-santajistul este legatura? Intre penalul dan voiculescu, crinul cu privirea fixa si plagiatorul cu concedii prin strainataturi este? Daca DA, atunci inseamna ca sforarul dan voiculescu are un mare interes in scaderea TVA la paine si produsele de panificatie, interes sustinut mediatic prin leprele de la antene (jurnalisti sa le zica cine vrea) si colegii de ,,politica” din usl. Clar, bre?… S-apoi, de cand este dl. Aurel Popescu presedintele ROMPAN? Aud? Asadar, cand se vorbeste despre problemele din panificatie, haideti sa nu venim cu exemple din…vinificatie, ca nuca-n perete. Si nu va fie cu suparare: a pune semnul = intre pedelisti si uslasi este ori rea vointa, ori prostie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *