Cerealele care conţin şi evaziune fiscală dăunează grav libertăţii…

Distribuie articolul:

* Evaziunea fiscală din tagma agricultorilor prea „sărea în ochii” procurorilor. Prea sărea-n ochi, ca să nu înceapă şi poliţiştii să pună „geana” pe circuitul produselor agricole, cerealiere de-această dată. Căci, e de notorietate că mai mult la legume-fructe s-au uitat până acum „organele” cu atribuţiuni de control…

La data de 17 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, efectuează şase percheziţii la sediul unei instituţii publice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi locuinţele a trei persoane din judeţul Ialomiţa, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fapte de corupţie.
Acţiunea poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unei societăţi comerciale din judeţul Ialomiţa ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi evaziune 2că, în perioada 2012-2013, ar fi creat circuite financiare fictive, de natură să asigure sustragerea de la plata T.V.A. aferentă comercializării pe piaţa internă a unor produse cerealiere, achiziţionate de la unităţi economice cu comportament de tip fantomă.
În cadrul aceluiaşi dosar penal, poliţiştii efectuează cercetări şi faţă de un funcţionar al unei instituţii publice, bănuit că ar fi pretins de la administratorul societăţii comerciale, diferite bunuri în scopul facilitării unor avantaje fiscale.
Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat a fost estimat, până în prezent, la aproximativ 2.000.000 de lei. În lei vechi, asta înseamnă 20 de MILIARDE.
Procurorii susţin şi ei că în perioada 2011 – 2014, suspectul DUMITRU ANDREI, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 39 facturi fictive de achiziţie cereale, în valoare totală de 14.025.947 lei (peste 140 de MILIARDE de lei vechi) emise de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, producând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 2.244.150 lei, rezultat din neplata impozitului pe profit. De asemenea, în cursul lunii mai 2015, suspectul B.C., funcţionar public, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a pretins de la suspectul DUMITRU ANDREI, materiale de construcţii şi produse fitosanitare pentru a soluţiona favorabil o cerere formulată de acesta de eşalonare la plată a sumelor datorate bugetului de stat.


Distribuie articolul:

One thought on “Cerealele care conţin şi evaziune fiscală dăunează grav libertăţii…

 1. Ca majoritatea actiunilor care le fac DNA si DIICOT, si aceasta a fost tot o porcarie si un foc de paie aiurea.
  Au venit in forta cu mascatii sa faca impresie. Au ridicat cateva documente si un calculator, au speriat salariatii dar si lumea prin blocul de unde au ridicat un coleg al nostru.
  Ideea e ca acel salariat nu are nicio vina iar el si-a indeplinit corect toate atributiile de serviciu.
  De fapt se vrea capul cuiva mai mare si a fost nevoie de un biet peste mic total nesemnificativ, dar cel mai slab de inger !! Omul a fost saltat si in mod corect a prezentat toata activitatea lui si ce stie el la nivelul sau, NU a putut sa spuna nimic din ceea ce vroiau procurorii sa obtina, asa ca in mod normal in aceeasi dupa amiaza a fost lasat sa plece liber si linistit acasa.
  Cea mai grava problema e ca aceste unelte ale DNA si DIICOT fac totul la ordin, nu au nicio proba si incearca prin forta sa obtina ceva informatii, denunturi sau orice alceva doar-doar isi justifica si ei activitatea si lefurile foarte grase.

  Fratilor nu mai procedati ca bolsevicii, strangeti probe reale si luati-i pe cei care trebuie ca sunt slava Domnului sute de persoane si la noi in judet, dar lasati oamenii simplii si curati in pace !

  Dumnezeu sa va lumineze caile spre adevar si dreptate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *