Centrul de Sănătate Năvodari – dotare notabilă

Distribuie articolul:

* Echipamente medicale de ultimă generație pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari, o unitate medicală care, în perioada următoare, va trece printr-un amplu proces de dotare cu aparatură medicală modernă.

Cel puţin aşa declară primarul Florin CHELARU. Mândru şi de-această realizare, primarul zice: „Un prim pas a fost făcut astăzi (2 septembrie, n.r), când în prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, domnul Mihai Lupu, și a managerului Spitalului Județean de Urgență Constanța, domnul Ionuț Ionescu, au ajuns la Năvodari echipamente medicale de ultimă generație care îmbunătățesc calitatea asistenței medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe din orașul nostru. Investiția, o donație din partea BCR în valoare de 25.000 de euro, constă în dotarea UPU Năvodari cu următoarele echipamente medicale: Ventilator mecanic pneumatic portabil PAC 310 PLUS, Electrocardiograf EKG cu măsuță NIHON KOHDEN, Defibrilator MINDRAY BeneheartD3, Monitor MINDRAY uMEC 12, Targă universală SPRINT 100, Troliu de Urgență TM2013 – 2 buc, Multifuncțională Konica Minolta BIZHU4 454E.”.

Şi pentru turişti e o veste bună

Nimeni nu-şi doreşte să ajungă pe patul Spitalului, oricare ar fi el! Din păcate, se mai întâmplă unora dintre turiştii aflaţi pe Litoralul românesc, cei care au ales plaja Năvodari, să facă o toxinfecţie alimentară sau o mai mare problemă de sănătate. Şi, în multe dintre cazuri, trebuie ajutor medical! Uneori, chiar de specialitate. Cum Spitalul din Constanţa este unul de nivel judeţean, fapt pentru care este mai mereu foarte aglomerat, o unitate medicală cum este cea din oraşul Năvodari, mai ales că, iată, este şi dotată corespunzător, nu poate fi decât o mană cerească! 

Inaugurat anul trecut, tot în luna septembrie,  Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari se află situat pe Strada Sănătății nr. 1 și se întinde pe o suprafață de 796 mp, desfășurați pe 2 etaje. Acesta dispune de Unitate Primiri Urgențe (punct lucru), Ambulatoriu de Specialitate, Laborator de analize și Spitalizare de zi, atât pentru adulți cât și pentru copii.

UPU a acestui Centru se află la parterul clădirii și va funcționa 24/7.  Acesta dispune de triaj, cabinete de consultații și tratamente, pentru adulți și copii, dar și saloane de monitorizare. Tot la parterul Centrului medical funcționează un cabinet de radiologie care va asigura urgențele medicale, dar și cabinetele de cardiologie, neurologie, chirurgie și pediatrie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. La etajul clădirii sunt dispuse cabinetele de consultații pentru Medicină Internă, Dermato-venerice și ORL, laboratorul de analize, cabinetele asistentelor, dar și saloanele pentru spitalizările de zi (6 saloane cu câte două paturi).

În cadrul Ambulatoriul de specialitate sunt disponibile următoarele specialități: chirurgie, cardiologie, neurologie, dermato venerice, medicină internă, ORL și pediatrie. Pacienții care au nevoie de investigații suplimentare, acestea vor fi efectuate în cadrul internărilor cu foi de zi.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.