Ce va fi cu Serviciul de Ambulanţă Ialomiţa

Distribuie articolul:

 

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.Regionalizarea serviciilor de Ambulanţă este în dezbatere, am avut o discuţie inclusiv cu reprezentanţii sindicali ai serviciilor de ambulanţă, cu federaţia sindicală, chiar s-a semnat un protocol cu Ministerul Sănătăţii, în care s-au pus toate aspectele care le-am agreat. E în dezbatere, încă primim propuneri, vor mai fi discuţii, intenţia este de a ajunge la un sistem mai performant – şi nu este nici un alt scop aici, decât de a ajunge la un sistem mai performant. Serviciile judeţene rămân ca denumire servicii judeţene, nu se anulează, sau se desfiinţează, sau cum am auzit comentarii, că serviciile de la un serviciu judeţean vor fi luate la celălalt (SMURD -n.r.). Nici vorbă. Mai degrabă încercăm să întărim sistemul şi să mergem pe conceptele de comandă unică, de mod de lucru integrat, de mod de lucru concentrat în sistemul de urgenţă”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.
Secretarul de stat a arătat că, pe partea operativă, au fost propuneri ca, în cadrul unui serviciu regional de ambulanţă, să existe mai multe zone operative şi că această propunere va fi luată în considerare.
Potrivit Agerpres, în privinţa centrelor de pregătire, Arafat a spus că se doreşte ca, pe fiecare serviciu regional, să existe unul puternic, pentru ambulanţieri, pentru asistenţii medicali etc., dar că o decizie finală va fi luată după încheierea dezbaterilor. „Dar, încă o dată: încă aşteptăm propuneri şi o să vedem. Dacă se va ajunge în final la implementarea în forma în  care este propus actul normativ, cel mai bine este să se întâmple în cursul acestui an, pentru a începe regionalizarea SAJ anul viitor. În niciun caz nu va fi o chestie de pe o zi pe alta. Iese actul normativ, după care se implementează în curs de trei-patru luni, ca să nu se greşească. Aici trebuie să fim foarte atenţi. Adică vom începe poate când va veni noul buget de anul viitor şi nu cu bugetul actual”, a susţinut Raed Arafat. Secretarul de stat a precizat că, în acest an, în planul Ministerului Sănătăţii există achiziţia a 153 de ambulanţe pentru serviciile de ambulanţă, iar pe partea de SMURD se va finaliza prima etapă de dotare cu elicoptere, astfel că „ se va ajunge la cele opt elicoptere regionale şi asta este extrem de important”.


Distribuie articolul:

One thought on “Ce va fi cu Serviciul de Ambulanţă Ialomiţa

  1. …vedeti ca, prin declaratiile sale, psd-istul ciuperca se opune cu indarjire ideii romanului Raed Arafat, de regionalizare a serviciilor de ambulanta la nivelul tarii. Ia sa vedem, stie dementul ,,danut” de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *