Cazare la Hotel pentru cei „carantinaţi”, dar şi pentru medicii de la Spitalul din Slobozia

Distribuie articolul:

* Ialomiţa are peste 440 de cetăţeni aflaţi în carantină. Fără cele 70 de cadre medicale la care face referire Moraru!

 În Ialomiţa, repatrierea celor care au fost plecaţi peste hotare şi care au ţinut să se întoarcă acasă în plină PANDEMIE dată de Coronavirus, a pus pe jar autorităţile. Cazarea lor pentru 14 zile în spaţii special amenajate, ţinerea lor sub observaţie medicală, asigurarea hranei şi a confortului hotelier a necesitat din partea autorităţilor publice local-judeţene un efort organizatoric, dar şi financiar. Pentru cei aflaţi în carantină, pe motiv că s-au întors din zonele afectate de COVID – 19, Ministerul Sănătăţii a dat o Ordonanţă, în acest sens! UAT-urile (Primăriile) au fost asigurate că, de la bugetul statului via Ministerul Sănătăţii, se vor deconta cheltuielile prilejuite de cazarea şi hrana asigurată celor carantinaţi. În Ialomiţa, trei sunt locaţiile care şi-au arătat disponibilitatea de a-i caza pe cei carantinaţi.

237.169. 38.

Nu, aceste cifre nu reprezintă un număr de telefon, ci reprezintă numărul ialomiţenilor pe fiecare locaţie în parte. Căci, după ce prima locaţie a fost populată la întreaga capacitate (237 locuri), Primăria localităţii pe raza căreia s-a decis carantinarea a căutat alt spaţiu disponibil şi a găsit. Aşa că 169 de persoane au ajuns în primul Hotel identificat ca fiind taman bun să primească oaspeţi de peste hotare. În scurt timp, şi cel de-al doilea Hotel şi-a deschis larg uşile spre a intra cei pe care soarta i-a azvârlit în carantină. Cazarea şi masa celor peste 440 de carantinaţi costă ceva, nu glumă! Cam 300 de lei pe zi. Şi cum fiecare cetăţean întors din afara ţării este obligat să stea în carantină timp de 14 zile, costurile ce vor fi supoirtate din bugetul de stat nu sunt deloc mici. Dar, acestor costuri, li se mai adaugă şi cheltuielile (indirecte, desigur!) cu asistenţa medicală asigurată de cadrele medicale pe care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa o asigură permanentă pe timpul celor 14 zişle pe acre fiecare carantinat le petrece în spaţiul special amenajat. Contractele încheiate cu Hotelurile care oferă cazare şi masă celor carantinaţi au fost încheiate de către Primărie, suma totală datorată urmând a fi stabilită la încheierea PANDEMIEI, cine ştie când…!

Victor Moraru – aplaudat, dar şi apostrofat…  

Între timp, şi alţi „oameni de vază” aflaţi în funcţii publice de rang înalt, se preocupă de cazare, de data aceasta, a celor implicaţi în tratarea celor infectaţi cu COVID – 19. Unul dintre personajele momentului este nimeni aultu decât preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnul Victor Moraru. „Pentru că medicii și asistentele sunt în prima linie a luptei epidemiologice, trebuie să beneficieze de toate condițiile. În continuarea măsurilor pe care le-am dispus pentru combaterea și prevenirea epidemiei cu noul coronavirus în județul Ialomița, pentru care am alocat 3,5 milioane de lei în ultimele sătămâni, am asigurat cazarea pentru aproximativ 70 de cadre medicale, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia în două locații hoteliere” a ţinut să precizeze domnia-sa pe o pagină de socializare. Imediat după ce-au citit postarea domnului preşedinte de la „Judeţeană”, unii au aplaudat, dar nu puţini au fost şi cei care şi-au arătat indignarea, unii spunându-i chiar domniei-sale, pe pagina de facebook, că nu s-a gândit şi la cei de pe Ambulanţă, şi la cei de la Serviciul de Dializă, şi la cei din sistemul privat…!  Contactat telefonic (fiindcă Prefectura este instituţia care reprezintă Guvernul, iar Guvernul este instituţia care conduce Ministerul Sănătăţii, respectiv Ministerul Finanţelor), domnul Babageanu – şeful Cancelariei Prefecturii Ialomiţa – nu a dorit să comenteze, pe larg, despre „realizările măreţe” ale celei de-a doua mare instituţie a judeţului (CJI), ci doar ne-a întrebat dacă „şi-au exprimat dorinţa medicii de a li se asigura cazare?” Şi-aşa cum nu a ajuns această informare, a cazării medicilor în Hotel, la urechile doamnei Prefect – ca reprezentant al Guvernului – nici la urechile noastre nu a ajuns măcar vreun zvon despre cei 70 de medici care abia aşteaptă să fie preventiv „carantinaţi”. Sigur că, dorind a avea şi punctul de vedere al doamnei Mariana Iancu – managerul  Spitalului de Urgenţă Slobozia – am apelat-o telefonic, ba chiar i-am trimis şi sms. Doamna Mariana Iancu ne-a răspuns scurt, preciznd că 22 medici şi 48 de asistente şi-au exprimat dorinţa de a se caza într-unul din cele două Hoteluri cu care Moraru a încheiat Contract. Şi, la fel ca şi în cazul locaţiilor despre care ştie Prefectura, TOTAL SUMĂ ce va fi plătită pentu această acţiune, se va afla abia la sfârşitul Pandemiei, atunci când multe altele se vor afla!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *