Caravana: “Filme pentru liceeni” ajunge în Slobozia

În perioada 21-22 octombrie, caravana va face primul ei popas în municipiul-reşedinţă de judeţ, prezentându-se cu două filme în premieră.
Diana Cercel, Project Manager, ne-a comunicat că evenimentele vor avea loc la Casa de Cultură Municipală Slobozia, unde profesorii de liceu vor urmări împreună cu elevii lor două dintre filmele selectate în cadrul proiectului internaţional „Filme pentru liceeni”. Fiecare proiecţie va fi urmată de dezbateri pe marginea tematicii din film. Discuţiile din sală vor continua şi la sala de clasă, pe baza unui Ghid Educativ cu planuri de lecţie aplicate pentru profesori şi elevi. Astfel, profesorii vor recurge la o metodă alternativă şi interactivă de predare a unor subiecte relevante pentru societatea autohtonă. De asemenea, prin intermediul acestor activităţi, tinerii vor explora ABC-ul lumii cinematografice.
Filmul „Keep Rollin” va fi difuzat în ziua de 21 octombrie 2015 şi prezintă o lecţie de viaţă emoţionantă, despre cum trebuie să mergi mai departe atunci când viaţa îţi pune piedici. După un grav accident la snowboard, Valentin (Joel Basman) ajunge într-un scaun cu rotile, iar mama lui îl înscrie la un atelier de teatru experimental. Înconjurat de persoane cu dizabilităţi, tânărul se răzbună pe ele pentru propria-i suferinţă şi nu vrea sub nicio formă să fie asociat cu acestea. Treptat, situaţia se schimbă. Descoperă ce este prietenia adevărată şi se îndrăgosteşte de Mira (Anna Unterberger). Când descoperă că iubitul ei lucrează într-o benzinărie, Valentin şi noii lui prieteni se hotărăsc să dea o spargere la locul de muncă al acestuia. Planul se transformă într-o adevărată aventură când orice deplasare este o provocare pentru cei trei băieţi. A doua zi de proiecţii în Slobozia aduce în atenţia elevilor şi profesorilor filmul „Keeper”. Melanie, o adolescentă de doar 15 ani (Galatéa Bellugi) rămâne însărcinată şi se hotărăşte să păstreze copilul. Iubitul ei, Max (Kacey Mottet Klein), elev la aceeaşi şcoală şi dornic de a urma o carieră în fotbal, îi este alături de-a lungul sarcinii. Consecinţele şi evoluţia situaţiei vor construi un deznodământ mai mult sau mai puţin aşteptat. Liceele care vor participa sunt Liceul Pedagogic „Matei Basarab”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” şi Liceul de Arte „Ionel Perlea”. Demn de reţinut, dincolo de scurta prezentare a poveştilor derulate pe marele ecran, Iniţiatorii acestui proiect ne asigură că această Caravană a filmelor bune va reveni în Slobozia şi în 2016! Sub sloganul: „Filmele bune se cunosc din şcoală”, scopul proiectului „Filme pentru liceeni” este de a creşte gradul de cultură cinematografică şi de a promova educaţia prin film în şcolile din România. Asociaţia Culturală Macondo împreună cu partenerul său elveţian, Asociaţia Lanterna Magică, vor pune la dispoziţia participanţilor un plan de lecţii pentru predarea de noţiuni cinematografice şi sociale la sala de clasă, după vizionarea filmului.

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *