CARANTINĂ 14 zile pentru municipiul SLOBOZIA

Distribuie articolul:

Din cauză că rata incidenţei a depăşit 7 cazuri la 1000 de locuitori, DSP Ialomiţa, dimpreună cu  Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă au stabilit că singura Măsură care ar putea opri creşterea numărului de persoane depistate „pozitiv” la coronavirus este CARANTINAREA localităţii.

Statistici îngrijorătoare

Din 26 octombrie, atunci când a fost 2,78 cazuri la 1000 de locuitori, incidenţa a crescut, atingând în data de 9 noiembrie valoarea de 7,53 la 1000 de locuitor. La această dată sunt 53 de „focare” în instituţii şi 61 de „focare” familiale. Numărul de cazuri în municipiul Slobozia este de 390. La această dată sunt 12 bolnavi de COVID care au fost internaţi în spilale. Cazuri izolate la domiciliu = 426. Numărul total de „contacţi direcţi” ai celor care se află izolaţi la domiciliu este de 175 de persoane.

Din păcate DSP Ialomiţa a raportat şi două persoane decedate la această dată.  Ce înseamnă asta? Potrivit declaraţiei pe date. are directorul Dan NOEL a dat-o ziarului Ştirea, această Măsură presupune că oamenii vor fi nevoiţi a prezenta o Declaraţie pe propria ORIUNDE AR MERGE, la muncă, la magazin, la spital, la rude, în altă parte. De asemenea , o Declaraţie trebuie să prezinte fiecare cetăţean şi în cazul în care iese sau intră în/din localitate. În rest, Măsurile sunt cele pe care cetăţenii deja şi le-au însuşit, şi-anume: purtarea măştii, păstrarea distanţei faţă de ceilalţi, spălarea/dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor.

„În următoarele 14 zile, se intră şi se iese din casă, din localitate, MOTIVAT. Incidenţa ar trebui să scadă. În caz contrar, vor mai fi alte 14 zile.  Situaţia este proastă, în sensul următor; Cifrele sunt foarte mari. Nu am avut altă soluţie, să ştiţi! Pe noi ne-a tras înapoi şi faptul că acolo, la spitalul „suport COVID” DIN Feteşti, deşi avem Secţie ATI, nu avem medic specialist în ATI. Este un punctaj, dacă ai paturi ATI, se ţine cont de gradul de ocupare al paturilor din ATI a Spitalului COVID (grad care la noi este mai mare de 90%). DSP Ialomiţa a trimis la Bucureşti datele centralizate, iar asta a contat la analiza făcută pe bază de punctaj, Slobozia a întrunit 64 de puncte, fapt pentru care s-a cerut instituirea carantinei zonale…  ” a precizat Dan NOEL – şeful DSP Ialomiţa     

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *