Campanie „cu penali” la Ciochina a USR-Plus Ialomiţa

Distribuie articolul:

Situaţie inedită apărută în comuna Ciochina din judeţul Ialomiţa înaintea startului oficial al campaniei electorale după ce candidatul USR-Plus este acuzat că şi-a obţinut diploma de bacalaureat prin fraudă.

«Sloganul „Fără penali în funcţii publice” a devenit de ceva timp o marcă înregistrată pentru USR. Numai că, în viaţa de zi cu zi, politicienii conduşi de tandemul Barna-Cioloş pun paranteze din ce în ce mai dese când vine vorba despre criteriile după care îşi desemnează candidaţii.» spune Vasile Câmpulungeanu, primarul comunei din partea PNL.

La Ciochina candidatul USR-Plus desemnat a intra în lupta pentru funcţia de primar din toamna acestui an este Țolea Marian. Conform edilului comunei, contra-candidatul său este fiul lui Țolea Ionel, „vajnic” combatant în alegerile din 2012. «Nu degeaba s-a implicat Ţolea-tatăl în campania electorală a PSD din acel an şi a renunţat la funcţia care îi fusese promisă de liberali, adică aceea de viceprimar. Drept răsplată, Partidul Social-Democrat condus atunci de Silvian Ciupercă s-a asigurat că odrasla acestuia, Marian, va trece examenul de bacalaureat.»

Uite diploma, nu e diploma!

Potrivit rechizitoriului întocmit în dosarul „mită la bac” (2632/98/2014) , Marian Ţolea a fost printre elevii cărora li s-au mărit notele la biologie şi matematică de la nota 1 la nota 5. Patru ani mai târziu, la data 28 septembrie 2018, Marian Ţolea s-a trezit pus în situaţia în care se cerea anularea diplomei de bacalaureat obţinută fraudulos de acesta din postura de absolvent al Grupului Şcolar Mihai Eminescu (liceul cunoscut de slobozeni drept Liceul de Chimie). Sentinţa tribunalului Ialomiţa a fost pronunţată la data de 20 iunie 2019 fiind imediat atacată de Ţolea la Curtea de Apel Bucureşt, instanţa stabilind un termen de judecată la data de 3 decembrie 2020, mult după ce acesta ar putea câştiga, printr-o minune ce-i drept, scaunul de primar în comuna Chiochina. Cu alte cuvinte, paguba deja va fi fost produsă până ce Curtea (dacă nu cumva amână cauza) va da o sentinţă definitivă în dosarul în care Ţolea contestă anularea diplomei de bacalaureat obţinută atât ilegal cât şi imoral.

Primarul comunei Chiochina, Vasile Câmpulungeanu: «Beneficiarul direct al unei infracţiuni de dare şi luare de mită sau trafic de influenţă, candidatul USR-Plus – Marian Ţolea, chiar dacă nu a suferit o condamnare penală, nu are calitatea morală de a ocupa o funcţie publică, potrivit criteriilor de integritate asumate de partidul pentru care şi-a anunţat candidatura. Este curios cum colegii săi din USR Ialomiţa, foarte vocali când este vorba de politicienii altor partide, tac atunci când unul dintre ei este depistat cu ditamai „scheletul în dulap”. Aşteptăm cu interes campania candidatului Marian Ţolea şi învăţăturile sale către popor despre morală, cinste şi onoare.» spune actualul primar. Iritat de dublul standard aplicat de USR propriilor membri, acesta consideră un paradox candidatura lui Marian Ţolea la Primăria Ciochina după ce toţi liderii USR-Plus au strigat cât i-au ţinut plămânii de-a lungul anilor, pe oriunde era un microfon şi o cameră de filmat, faptul că doresc o reformă profundă a clasei politice din România.


Distribuie articolul:

One thought on “Campanie „cu penali” la Ciochina a USR-Plus Ialomiţa

  1. Extraordinar! Nu mai are nimeni loc de dl Campulungeanu! Ce sa zic!?
    Haide sa lăsăm tinerii sa faca ce au de facut si sa ne permitem sa Nu mai trăim într-o societatea în care conducerea e reprezentată de aceiasi oameni care timp de 20 ani nu au facut nimic pentru comunitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *