În prima conferinţă de presă a noului an, deputatul liberal Gheorghe Tinel a adus în atenţia publică cel mai recent proiect la nivel naţional lansat de PNL. Primul subiect din cadrul conferinţei a fost campania „PNL aduce gaz românesc în casele românilor” care este în plină desfăşurare inclusiv la nivelul judeţului conform spuselor preşedintelui PNL Ialomiţa şi are ca scop dublarea numărului de beneficiari în special din mediul rural în următorii 4 ani. „Din punct de vedere al numărului de localităţi rurale care beneficiază de reţele de distribuţie al gazelor naturale stăm foarte prost. În afară de 4 oraşe şi 6 comune din cele 66 de localităţi ale judeţului Ialomiţa, restul nu au reţea de gaze. Asta înseamnă că 85% din populaţia judeţului nu poate beneficia de acest serviciu, iar asta se traduce în costul vieţii, în costuri ridicate cu cheltuielile de întreţinere şi de încălzire.” a spus acesta, concluzia subiectului fiind cea potrivit căreia până la începutul lunii februarie deputatul PNL urmează să prezinte o serie de documente transmise către organizaţiile din teritoriu din care să reiasă interesul mai mare sau mai mic, după caz, al locuitorilor din mediul rural în ceea ce priveşte alimentarea propriilor case şi aparate consumatoare de gaze naturale cu acest tip de combustibil.
Ministerul Educaţiei nu pune în practică o hotărâre a instanţei
Al doilea subiect prezentat opiniei publice prin intermediul conferinţei de presă a fost cel potrivit căruia Ministerul Educaţiei Naţionale în frunte cu ministrul Ecaterina Andronescu cunoscută drept „Abramburica”, aceasta refuzând de mai bine de 30 de zile de la pronunţare, decizia Curţii de Apel Bucureşti. „La sfârşitul lunii noiembrie Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia Inspectoarei Generale Şcolare doamna Luminiţa Barcari şi a dispus anularea tuturor documentelor şi ordinelor emise de Ministerul Educaţiei în această speţă. Din păcate însă a trecut o lună şi jumătate şi se pare că Ministerul tergiversează nepermis repunerea în drepturi a doamnei Barcari. Mă vor adresa printr-o interpelare doamnei ministru Ecaterina Andronescu să vedem care este motivul pentru care nu pune în practică o hotărâre judecătorească.”
„Succesurile” lui Victor Moraru în cei 2 ani şi jumătate de mandat la şefia CJI
Primul punct pe lista ruşinii administrative a preşedinteului Consiliului Judeţean Ialomiţa – Victor Moraru în perspectiva deputatului Gheorghe Tinel este proiectul privind construirea unui nou pod în localitatea Dridu. Tot pe aceeaşi listă a nerealizărilor promise de Victor Moraru în campania electorală din anul 2016 se mai regăsesc şi reparaţia podului care leagă Slobozia de cartierul Bora, reparaţie care în ciuda gradului alarmant de degradare al podului rutier, aparent nu reprezintă o urgenţă pentru autorităţi. O altă bilă neagră pe care Victor Moraru o primeşte din partea preşedintelui PNL Ialomiţa este cea pentru Pasajul de la Drajna, o campanie pentru care PNL a strâns un număr important de semnături. Proiectul privind aerodromul de la Alexeni a fost şi el menţionat la rubrica proiectelor nerealizate pe care preşedintele CJI le-a promis în campania din 2016. Groapa din faţa Consiliului Judeţean Ialomiţa şi a Prefecturii a fost şi ea expusă pe lista ruşinii, de această dată în dreptul primarului Adrian Mocioniu care este nevoit să returneze 2 milioane de euro din bugetul local pentru nerespectarea finalizării acestei parcări în ciuda numeroaselor derogări ale termenului de finalizare a execuţiei primite anterior de la Uniunea Europeană. Alte nerealizări puse pe tapet de Gheorghe Tinel sunt proiectele privind iluminatul public modern din Slobozia, proiect care a fost întocmit dar la care nu s-a început execuţia. Alt proiect ratat în opinia deputatului liberal este şi cel din Cartierul Gării Noi, oamenii de acolo aşteptând utilităţile încă de la preluarea mandatului de fostul primar Stoica Alexandru. Nici apa (ne)potabilă de la Slobozia nu a scăpat de criticile deputatului de Ialomiţa, acesta afirmând că în ciuda milioanelor de euro investiţi de-a lungul timpului, inclusiv a banilor pe care Consiliul Local Slobozia i-a aprobat pentru o nouă modernizare, acest proiect este sortit eşecului şi trebuia controlat constant de Direcţia de Sănătate Publică.
Victor Ghinea