Cămătari percheziţionaţi de mascaţi

Distribuie articolul:

În dimineaţa zilei de 31 martie a.c., peste 70 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au efectuat 10 percheziţii, pe raza municipiilor Slobozia şi Bucureşti, la sedii ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj, cămătărie. Totodată, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri la sediul I.P.J. Ialomiţa.
La activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi împrumutat sume de bani importante cu o dobândă mare mai multor persoane.
Aşa se face că Victor Dinescu, zis Vivi Cămătarul,  interlopul prieten bun al fostului Prim-procuror al Parchetului a fost „săltat” din vila sa şi dus să dea cu subsemnatul şi să spună cât, cui şi cu ce dobândă a împrumutat bani, sub formă de camătă. Ce-o fi spus Vivi, vom putea citi în rechizitoriul procurorilor! Căci, potrivit informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, în cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită, aceştia ar fi procedat la inducerea unei stări de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.
Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a UPDATEdobânzilor. Miercuri, 1 aprilie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, judeţul Ialomiţa a comunicat că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de numitul Dinescu Victor, zis şi Vivi Cămătarul, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Cămătari percheziţionaţi de mascaţi

  1. Nu, cămătarii au fost prinși pentru că au dat organele peste evazioniști..sau poate că-i invers…monitorizând cămătarii …au dat organele peste evazioniști:)) Bine..io cred că după un evazionist..au dat de-un cămătar..și după aia de alți evazioniști:))Bine…Vivi cred și-a luat-o….puțin mai ușor..că văd că-i acuzat DOAR de șantaj:)))))))))))) Deci 70 de milițieni au făcut o razie…și avem un comunicat de rahat:))))))) Gata…nici la prieteni nu mai împrumuți….că iureșul dna…schimbă conștiințe:)))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *