Câinii și partenerii lor de încredere, senatorii…

Distribuie articolul:

Senatorii au adoptat o inițiativă legislativă potrivit căreia doar câinii declarați bolnavi incurabil vor putea fi eutanasiați și doar după ce un doctor veterinar efectuează un examen medical. La aceste procese de examinare vor putea asista și reprezentanți ai organizațiilor pentru protecția animalelor pentru ca nu cumva doctorul să profite de pe urma diplomei obținute în ani de studiu și doamne ferește să cadă în păcatul de a primi șpagă și să omoare săracii câini vagabonzi, acești câini care uneori pe lângă faptul că impresionează prin mărimea lor mai devin și agresivi cu trecătorii. Câinii vor putea fi doar ridicați de pe străzi și duși într-un adăpost special amenajat pentru 30 zile,  hrăniți și sterilizați pe banii publici. Dacă după cele 30 de zile ei nu sunt adoptați de oameni cu suflet mare, atât de mare încât să își asume riscul de a fi mușcați de un câine considerat agresiv, vor fi retrimiși în teritoriu. Cu alte cuvinte hingherii vor prinde câinele agresiv, îl vor duce la veterinar pentru sterilizare/castrare și îl vor retrimite în locul în care a fost prins.

Cristina G.

 


Distribuie articolul:

One thought on “Câinii și partenerii lor de încredere, senatorii…

  1. Deşi sunt un mare iubitor de animale, câini în special, părerea mea este că
    trebuie ca această soluţie, euthanasierea, să poată fi efectuată de medici veterinari fără prea multe condiţii impuse de lege. Într-adevăr, câinii fără stăpân au devenit un real pericol pentru oameni, mai ales copii. Aceste aşa-zise asociaţii care, vezi-Doamne, se „ocupă” cu animalele ar trebui, alături de primării, să asigure „cazarea şi masa” animalelor prinse de hingheri, în aşteptarea euthanasierii.
    Pe de altă parte, însă, constat că sunt destui oameni de o răutate animalică, mult superioară celei canine. Nu pot obliga pe nimeni să iubească nici măcar câinii de rasă, darămite maidanezii, totuşi, de aici şi până la a arunca după ei cu pietre sau alte obiecte, e drum lung, sau ar trebui să fie. Aceşti „oameni”, nu numai că sunt de-o răutate feroce, proşti şi needucaţi, dar sunt şi penibili prin comportament, dând dovadă de o mare lipsă de discernământ, adică sunt cel puţin retardaţi, ca să mă exprim „elegant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *