Cadrele medicale iarăşi vor să iasă în stradă!

Distribuie articolul:

sindicateDeşi, dacă s-ar afişa, veniturile s-ar dovedi a nu fi deloc atât de mici precum le place cadrelor medicale să se plângă, deşi dacă s-ar lua în considerare şi ciubucul, încasările s-ar dovedi a fi cu mult peste cât încasează alte categorii socio-profesionale, ca să nu se spună că nu au activitate, uite că membrii Federaţiei Sanitas din România afirmă că vor ieşi în stradă după 15 septembrie, dacă, până la această dată, autorităţile nu vor lua măsuri pentru soluţionarea listei de revendicări sindicale, potrivit unui comunicat al sindicaliştilor, remis către AGERPRES.

„Federaţia Sanitas va relua pichetările Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Sănătăţii imediat după data de 15 septembrie 2014, dacă autorităţile responsabile nu vor lua măsuri urgente pentru soluţionarea listei noastre de revendicări. Este vorba în primul rând de extinderea prevederilor contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de sănătate şi activităţi sanitar-veterinare şi publicarea lui în Monitorul Oficial”, a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu.
Potrivit acestuia, lista de revendicări se referă la eliminarea inechităţilor din sistemul de salarizare, precum şi la creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sistemul sanitar, asistenţă socială şi din unităţile medico-sociale cu minimum 10% până la sfârşitul acestui an. De asemenea, se doreşte deblocarea posturilor din sistemul sanitar, asistenţă socială şi din unităţile medico-sociale. „Federaţia Sanitas din România a decis, pe 9 iulie a.c., să suspende acţiunile de protest până la data de 15 septembrie 2014, pentru a da posibilitatea reprezentanţilor Guvernului României de a soluţiona revendicările noastre. Constatăm, însă, că la apropierea termenului de soluţionare a acestor revendicări niciuna dintre solicitările noastre nu a fost finalizată, ci, dimpotrivă, s-au înmulţit cazurile de neacordare a tichetelor de masă şi chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente”, se spune în comunicat.

 


Distribuie articolul:

7 thoughts on “Cadrele medicale iarăşi vor să iasă în stradă!

  1. Cadre medicale?! Chiar nu le e ruşine după toate dezvăluirile din presă şi anchetele de toate felurile?! Dacă tot îi place preşedintelui României să facă dezvăluiri prin „dezbrăcare”, n-ar fi bine să „dezbrace” câţiva şpăgari şi criminali din lumea medicală, începând cu Astărăstoaie, cel mai penal dintre „cadrele” medicale?! Aş propune S.R.I.
    sau altei structuri specializate să infiltreze cadre sub acoperire, poate aşa se va destructura mafia din spitale, mai ales din spitalul din Slobozia, dovedit a fi unul dintre cele mai rău famate spitale din ţara asta.
    Şi aş mai propune ceva: atunci când „cadrele” medicale ies în stradă, în contrapondere, să iasă şi miile de pacienţi sau rudele acestora şi să ceară şpăgile înapoi. Neruşinaţii dracu’!

  2. @ SORIN Ce ai omule, te doare capul…sau te-a otrăvit Băsescu cu scârba ce ți-o provoacă? Hai să zic că ai dreptate în privința veșnicului Astărăstoaie, dar cu greva oamenilor ce ai? Cum să debitezi tâmpenia asta cu contra-manifestații?? Iar la SRI propune-le să stârpească evaziunea și marea corupție…nu ciubucăreala:))Văd că după zece ani cu Băsescu a prins și la tine învrăjbirea socială, te-au spălat pe creier poveștile cu grasul și slabul:))………așa că în sănătate sunt vinovați doctorii și în învățământ profesorii:))….politicienii ce guvernează și organele statului, astea controlate de politicieni, n-au nicio vină și sunt demne de încredere …cum zici tu că-i SRI ul ce a asistat pasiv cum se prăduiește Hidroelectrica, CFR, Poșta..și se duce sulii de suflet Oltchim:))Măi Sorine…tu ai urmărit școala de vară a pmp..în…mea, și te=a fermecat satana cu maimuța blondă:))))))))

    1. Jorj, cum eşti tu, cel care doreşti moartea unui om doar pentru că a informat? Un neom căruia îmi permit a-i spune cum ziceu străbuni: SĂ FIE DE CAPUL TĂU!

  3. SRI-ul este condus de un fost deputat psd si eu cred ca aceasta institutie isi face treaba bine. Haideti sa ne uitam la Suma de Bani cheltuita pentru lansarea lui ponta-psd, ca sa intelegem clar cum vine treaba cu praduirea. Si nu trebuie sa mergem la nicio scoala de vara pentru asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *