Burj Khalifa de Slobozia rezistă mandatelor de tot felul

Distribuie articolul:

De ani buni ziarul Ştirea, umple pagini despre succesul pe cât de exponenţial, pe atât de dubios al patronului Nicu Pericli, cel care până nu demult a deţinut oficial societăţile Nick Touring şi Nana, chiar dacă prin 2013 umblă vorba că el ar fi „predat ştafeta” fiicei sale şi coordonează afacerea din umbră. Numele societăţii Nick Touring, celebra firmă de transport persoane, suntem siguri că vă sună cunoscut. Dar parcă şi când auziţi de firma Nana, tot aveţi impresia că aţi mai auzit undeva de această societate. Ei bine, S.C. Nana S.R.L. apare în vestitul scandal din primărie, cea care împreună cu reprezentanţii săi „au făcut şi au desfăcut” autorizaţiile de construire pentru clădirea de lângă calea ferată, dar şi autorizaţiile pentru benzinăria de lângă, după bunul plac ori după propriile interese ale funcţionarilor publici, respectiv politicieni.

De la Ana la Caiafa…

Aşa se face că dint-o autorizaţie ilegală, eliberată iniţial pentru o construcţie de tip P+1+M prin anul 2011, clădirea în cauză s-a transformat aproape „cu acte în regulă” într-o clădire P+3+M într-un mod absolut „miraculos”. Spunem autorizaţie ilegală pentru că această construcţie a încălcat şi încă mai încalcă O.U.G. 12 / 1998, conform căreia în zona de protecţie a infrastructurii feroviare, se interzice orice fel de construcţie, fie ea şi temporară. Aşadar nu înălţimea e problema, chiar dacă această clădire trebuia să aibă aproximativ 6 metri înălţime, iar în realitate are vreo 15 metri înălţime.

Rocky de la Gară…

Dar patronul buclucaş nu este la prima confruntare cu legile ţării, şi asta o ştie toată Slobozia. În trecut bătea şi ameninţa oamenii care îl supărau, de la propriii şoferi până la şoferii de taxi de la alte firme rivale, care aveau interdicţie să transporte persoane pe ruta Slobozia-Amara, rută moştenită de domnu Nicu de la strămoşi, da ! Umblă vorba prin târg despre faptul că Nea Nicu are oameni peste tot, din aceia care îl servesc la nevoie. De la funcţionari „mânjiţi cu morman” până la poliţişti, procurori şi judecători. Altfel nu ne explicăm cum se face că toate dosarele deschise pentru scandaluri, ameninţări şi piromania de care îl acuză „prietenii” de prin oraş, s-au închis toate cu acelaşi verdict: N.U.P. Dacă ne amintim bine, un alt scandal, la acea dată împotriva municipalităţii, a fost început de domnul Pericli. Sigur memoria nu ne înșală, martore fiindu-ne procesele verbale ale ședințelor Consiliului local Slobozia, prin ianuarie 2012. Subiectul central era autogara-dispecerat, autorizată de administrația locală să funcționeze TEMPORAR, adică pe termen limitat, pînă cînd firma Nick Touring urma să se autorizeze potrivit prevederilor legale. Să reconstituim, din arhivă, una dintre declarațiile de atunci ale șefului de la Nick Touring:Nick TouringM-am chinuit 11 luni să mă autorizez ca punct de lucru acolo, pentru că practic eu am funcţionat ilegal acolo, recunosc şi-mi asum orice răspundere“ declara, nonșalant, patronul Pericli la momentul ianuarie 2012. Ce s-a schimbat între timp? Nimic, vă răspundem noi, doar primarul Sloboziei este altul, în rest par toate bune şi frumoase de la nivelul cinci al construcţiei ilegale, ignorant de mare faţă de legile încă în vigoare, făurită de transportatorul local.

Cu mâinile curate…

De aici şi până la întrebările ce se impun a fi înşirate spre a fi adresate noului primar Mocioniu Adrian, nu este decât un pas. Pentru că fostul primar, suntem siguri că preferă să fie uitat subiectul, ca nu cumva să se sesizeze iarăşi „procurorii şi băieţii cu ciocane de lemn” pentru vreo semnătură aiurea-n tramvai, ne permitem să le adresăm tânărului de la cârma oraşului Slobozia, pentru următorii patru ani. Carevasăzică, ce se mai aude cu autorizaţiile de construire pentru autogara despre care am scris mai sus, domnule primar? Spun autorizaţiile de construire, pentru că au fost aduse, depuse, modificate, sucite, învârtite, mototolite, pentru ca într-un final, când era gata-gata să descindă organele de cercetare penală în primărie, documentele în cauză, s-au făcut nevăzute. Dar despre redevenţa anuală pe care o plăteşte domnul Pericli, către bugetul local pentru concesionarea serviciului de transport public, ce se mai vorbeşte prin unitatea administrativă condusă de dumneavoastră? Tot aşa „apă de ploaie” este? Tot aproximativ 12 mii lei a rămas? O altă întrebare, despre incendiul petrecut acum câţiva ani la parterul blocului unde avea Nick Touring sediul firmei, nici nu îşi mai are rostul, corect nenea poliţai, a.k.a. „organus erectibus”? Până una-alta, poate cu prilejul noii conduceri de la Primăra Slobozia, se transparentizează o dată pentru totdeauna, relaţiile contractuale alte diverselor societăţi comerciale, cu unitatea administrativ teritorială. Nu de alta, dar suntem convinşi că nu suntem noi singurii care se întreabă ce nenorociri a moştenit noul primar, şi atunci când vom scrie despre ele, vor fi scuzate ca fiind rămase de la primarul Stoica.

Victor GHINEA


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Burj Khalifa de Slobozia rezistă mandatelor de tot felul

  1. Mda..văd că nu ne spuneți..că a făcut opoziția liberală vreo plângere penală!! Altfel..mănâncă căcat Tinel despre orice temă!! Ia..băi…muistule de liberal..ieși și urlă..vin o și arată ne un nr de înregistrare la vreo plângere penală…tu vă n gură de prăduitori ai statului de drepți!! Niște mizerii sunteți toți…muiștilor..Tinel..Neacșu….și cin dracului mai sunteți parlamentari..și v aați votat și pensii speciale…sugea v ar pământul de zdrențe ce sunteți!! Să nu cereți vot..tu vă n gură cu pensiile voastre speciale..Tinel Gheorghe..Marian Neacșu!! Și Pocora..să ne lase cu muia ei de alocație ..de doi bani..când și a votat pensie specială!!..Io ..aștept să ne dea presa lista votanților la pensiile alea speciale….că>.oricum nu contează…că toți sunt de bătut și futut în bot!! ..Niște nemernici….ce de hoți ce sunt și șantajabili…ne au dat o MUIE de GUVERN de TEHNOCRAȚI!! Nuu…că doar PSD E DE CĂCAT….ciPNL..e de un RAHAT PENAL MAI MARE!! Niște muiști de parlamentari n au fost în stare să producă un guvern POLITIC!! Păi de plm să mai mergem la vot? Să conducă Cioloș cu ongurile soroșiste și presa de căcat ambalat pe dreapta!!! Huuuooo…tu vă neamul de politruci și nesimțiți și organe de stat de CĂCAT!! Laaaaaaaaaa..pușcărie…să faceți p+n..fără autorizație…tu vă neamul de hoți împuțiți!!Ia..poate dă Tinel un comunicat de căcat:))…dar nu poate…..că-i pdlistă furăciunea lui Pericle:))))))))

  2. :))))))))))ce rahat de lideri politici…..ce mare partid se voia UNPR…cu căcatul ăla ..agramat..de mare doctorand…muistul ăla de Oprea!Și făcu analfabetul la doctoranzi…de-i futută societatea la nivel de conducere în instituții de forță…cu generalii făcuți ,sub îndrumarea lui Oprea, doctori în interesul național:))))))))…niște nemernici..toți..și toți jurnaliștii ce fac pe proștii și nu ne spun despre nemernicia TUTUROR!!;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *