Boierii ar urma să primească subvenţii mai mici

Distribuie articolul:

De zeci de ani, tot poporul susţine în plată creşterea latifundiilor aparţinând celor care au pus mâna pe terenurile şi utilajele agricole ale fostelor CAP-uri, IAS-uri, SMA-uri. Cum o astfel de trudă colectivă în folosul „băieţilor deştepţi” s-a dovedit a fi revoltător de profitabilă pentru marii fermierii şi Asociaţiile agricole, unii politicieni gândesc că ar mai trebui pus cep subvenţionării celor „mari şi tari” ce stăpânesc pământul ţării, astfel mai echilibrând balanţa atât de nemernic înclinată în favoarea boierilor…Pe de altă parte, fiindcă mulţi dintre cei care muncesc s-au arătat revoltaţi de faptul că Statul nu-i impozitează pe cei ce au în proprietate suprafeţe mici de teren şi primesc subvenţii, guvernanţii par a fi gândit o strategie şi-n acest sens.     

 Facem o mare greşeală dacă încurajăm în noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2014-2020 plăţi suplimentare pentru fermele între 1-5 hectare, pentru că acolo sunt 90% din beneficiari şi din păcate acestea sunt ferme de subzistenţă. În prezent, în România, sunt doar 12.000 de ferme economic viabile, care utilizează însă 45% din terenul arabil al ţării şi produc în mod clar pentru piaţă. Sunt într-adevăr probleme sociale şi nu putem să omorâm fermele mici, dar ar fi o greşeală, în opinia noastră, să încurajăm menţinerea lor în această formă. De aceea avem în noua PAC sprijin pentru tinerii fermieri şi o serie de măsuri ca fermele să se dezvolte ca dimensiuni economic viabile, a declarat Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-o conferinţă de profil. Potrivit AGERPRES, acesta a precizat că speră să obţină acceptul Parlamentului European pentru acordarea de plăţi mai mari pentru fermele care deţin între 5 şi 30 de hectare şi o plată diminuată pentru fermele între 1 şi 5 hectare şi peste 30 de hectare.
 Sper să reuşim să obţinem în Consiliul Parlamentului acceptul să acordăm plăţi mai mari prin noua PAC pentru fermele care deţin între 5 şi 30 de hectare, iar pentru cele între 1 şi 5 ha şi peste 30 de hectare să acordăm o plată diminuată.”, a adăugat Irimescu.

Vox populi. Vocea… celor neîmproprietăriţi

 Subvenţiile SUNT FOARTE MARI ŞI TOTAL NEMERITATE!!!! România a obţinut pentru următorul exerciţiu bugetar, 2014-2020, suma de 17,5 miliarde de euro destinaţi plăţilor directe şi investiţiilor în agricultură şi mediul rural, faţă de 13,8 miliarde de euro cât a fost alocarea în perioada 2007-2013. Înmulţiţi numărul hectarelor de teren pe care le are în proprietate oricine în România cu 140 euro cât a fost până anul acesta şi, respectiv, cu 200 de euro cât se preconizează a fi de la anul şi veţi afla cât de mult încasează, în fiecare an, un PROPRIETAR sau un ARENDAŞ. Cui i se pare corect ca toată populaţia să-i dea miliarde, zeci de miliarde banii, fiecăruia dintre „jmecherii” care plătesc o nimic toată drept impozite şi rămân cu terenurile în proprietate? Pe mine nu mă interesează că el, producătorul, vinde ieftin samsarilor. Şi-asta, deoarece eu cred că din moment ce samsarii NU primesc subvenţii, nu cred că preţul de achiziţie e mai mare decât preţul de vânzare direct din câmp. Asta-i o găselniţă de-a latifundiarilor. Ca şi când cei care comercializează produsele, sau cei ce le valorifică în fabrici, sau cei ce le aşază în rafturile magazinelor nu au şi ei cheltuieli tot aşa de mari cum au producătorii… Orice ar crede unul sau altul eu, cea care NU am nici terenuri şi nici magazine de desfacere a produselor agro-alimentare, rămân la părerea mea că românii (mai ales ţăranii neîmproprietăriţi nicicând, cei care trăiesc de azi pe mâine sau ajung să mănânce la Cantine Sociale!) MUSAI să se întrebe: PÂNĂ CÂND O SĂ TOT SUBVENŢIONEZE TOT POPORUL O MÂNĂ DE LATIFUNDIARI???”

(I.G.)

 

 


Distribuie articolul:

7 thoughts on “Boierii ar urma să primească subvenţii mai mici

  1. Mie mi se pare normal să se acorde subvenţii în agricultură,chiar şi mai mari decât cele de acum…doar că s-ar impune nişte criterii de performanţă,adică beneficiarul să demonstreze că a respectat tehnologia culturii şi să demonstreze şi cu documente ce recoltă a obţinut..asfel subvenţionarea se dovedeşte a fi utilă. Dacă nu se face aşa,atunci doamna Ghinea şi alţii ca dânsa au tot dreptul să fie suspicioşi cu „purcoiul de bani”alocat de la buget către unii ce se cam screm cu agricultura şi aruncă neîncrederea asupra tuturor producătorilor!!!Binenţeles că n-o să se întâmple aşa…că nu vrea legiutorul…ce să facă după aia partidul(aflat la putere) cu funcţiile de la apia şi alte asemenea instituţii….că dacă dispare para’ndărătul ,nu-i cointeresare materială şi doctrinară,nu vine jmecherul la partid să lipească afişe şi să mănânce rahat pt un directorat fără de ciordeală))Deci revenim la necesitatea depolitizării instituţiilor…nu jmecheria de-o făcu Boc să-i schimbe pe ăilalţi şi să-i pună pe ai lui ciorditori))Dar voi aşteptaţi dreptate pân’ la capăt..ul pământului…că-i coabitare pt stabilitate politică..vrăjeală securisto-fsnistă)))

  2. @Danut: stii din ce an nu mai este Boc prim-ministru? Tu chiar esti idiot, in 2014, ca nu mai este mult, tot pe Boc o sa incerci sa dai vina? Nesimtitule! Ia vorbeste-ne putin despre reazarile actualului ministru al agriculturii, omul imprumutat cu jde mii de euro la turnatorul+hotul+santajistul dan voiculescu=usl?

  3. Băi mike,tu eşti cretin…sau faci pe prostul că nu înţelegi ce scriu!!du-te-n…ştii tu,cu Boc ..cu Ponta ..şi cu Voiculescu))) Şi termină diliule cu postările astea de doi bani,că nu stau să răspund la băsisme de labe1 triste)) Gata s-a dus puterea…ce tot te frecţionezi ca-n campanie…”Pune dracului mâna şi mai citeşte nişte almanahe” şi caută şi tu o femeie pt orgasm,că prea te-ai prostit de la ejaculatu’-n palmă)))

  4. @Danut: Nu jmecheriei de-o făcu ponta + antonescu + voiculescu, să-i schimbe pe ăilalţi şi să-i pună pe ai lor ciorditori))Dar voi aşteptaţi dreptate pân’ la capăt..ul pământului…că-i coabitare pt stabilitate politică..vrăjeală securisto-fsn-istă))) Dar-ar JUSTITIA si Procurorii De Executie ai DNA in acesti Mincinosi, Hoti, Idioti!

  5. @Mike Încerc să nu te mai fac în tot felul…şi-ţi recomand să vezi ce a spus ieri Crin Antonescu despre justiţie,intervenţia coabitacilor în parchete..mizeria de pact de coabitare..şi derapajele din usl.Dacă nu înţelegi şi-o ţii pe a ta ..cu minunata justiţie a Monicăi Macovei..şi eficienţa dna în stârpirea corupţiei,te rog să reciteşti articolele despre furăciuni din Ştirea şi să-mi explici unde-i imaculatul ăsta de dna şi unde-s corupţii din Ialomiţa…în afară de Cristudor,Cazacu,Tache şi cei câţiva consilieri incompatibili ..mai sunt vreo doi naşi de tren şi ameţiţii de profesori şi anonimii părinţi.Iar la nivel naţional pe cine prinse DNA şi SRI…că au prăduit ţara? Pe găinarul de Voicu şi ameţitul de Becali..sau Năstase victimizatu’ prin mizeria de Trofeul Calităţii,unde instrumentarea hăituielii politice a costat de zece ori mai mult decât aşa zisul prejudiciu))Ia zi băsistule,unde să caut să văd ce a făcut DNA de-i aşa eficient şi curat…în stenograme de presă cu şantaje şi telepaţi??Şi tu vrei să dea DNAul peste Hoţi şi Mincinoşi…păi vezi măi Mike de ce l-am votat pe Ciupercă şi Stoica? Că-s curaţi,cinstiţi…şi mincinoşi))) Nu-s ca Marinică cu dosarul penal de cinci ani la judecată..şi-un Teculescu ..prefect steril))Păi dacă nu i-a legat Dnaul ,pe hoţii roşii,când era justiţia independentă şi statul de drept era apărat de Băsecu….cine să-i deranjeze acum…când îi călăreşte Ponta?)))Şi cum bate la ochi că DNA cam freacă menta,parcă văd că-n iarnă începe să lege pdlişti..şi-o să urlaţi că-s dosare politice))Ştii ce repede schimbă stăpânii procurorii..cînd simt că se strânge laţul pe ei?De ce să plângă familiile lor după ei când au la marfă de marfă de la pdl))Ia să vezi cum se revigorează economia cu banii ce-i vor da pdliştii pe avocaţi mateuţi..pe la procurori şi judecători „indulgenţi”))Banul trebuie să circule,mikuţule…magistraţii sunt învăţaţi cu traiul bun,iar banii sunt la pdlişti..din centura de siguranţă..trebuie să împărţiţi cu ăştia ,măcar de curele şi bretele))Gata..te pupă tata..mă duc să văd dacă se aspri tulburelu’..că-mi făcu Ponta cu baronetu’ o poftă de băut după conferinţa lui Crin..şi-i frumos afară..vreme de grătar şi băi de aer))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *