Bani aruncaţi pe-o parcare SUBTERANĂ sau (ce) altceva?

Distribuie articolul:

* Au trecut 6 ani. Şase ani de cât primarul, cei doi viceprimari şi consilierii locali ai PSD au hotărât că asta le lipsea cetăţenilor acestui biet orăşel: o parcare subterană!     

Despre proiectul „Modernizare Piaţa Revoluţiei”, proiect care implică şi construirea unei Parcări subterane, ziarul Ştirea v-a tot informat, iar noi am bacanutot avut o îndreptăţită  atitudine jurnalistică şi civică !

Acum 6 ani, mai precis în ziua de 7 iunie 2012, deşi fuseseră puşi la bătaie peste 500 de MILIARDE de lei vechi, în defavoarea clauzelor contractuale, preţul cel mai mic a determinat adjudecarea lucrării, de către o firmă care, nu peste multă vreme, avea să intre în insolvenţă…Contractul semnat atunci cu Ministerul Dezvoltării, al cărui şef era chiar Liviu Dragnea, o fi avut oarece importanţă în ochii electoratului chemat la urne peste numai trei zile. V-amintiţi? Primarul de-atunci, Alexandru Stoica, doar ce-i luase locul renegatului Gabi Ionaşcu. Despre golăneasca „aruncare peste bord” a moldoveanului, nici nu mai are rost să vorbim (reiteSTOICA SI CIUPERCA secreterând ceea ce arhiva ziarului păstrează şi în format electronic), deoarece locuitorii acestui oraş bârfesc deja că aşa a fost înţelegerea între cele două tabere local-judeţene şi vreo câţiva „băieţi deştepţi” de la Centru! Nici despre pierderea fondurilor nerambursabile oferite de către Uniunea Europeană nu mai are rost să tot urlăm ca nişte dulăi, deoarece „lupii s-au încoţopenit cu căţeii în pădurea politicii”, iar mezalianţa lor încă pare indestructibilă pentru vânători. E de-ajuns să vă spunem că suma pentru „GROAPA lu’ Stoica” , azi Brinza si Stoicasare cu mult peste 700 de MILIARDE de lei vechi. Ce trebuie să se facă din banii aceştia, ce s-a făcut în cei 6 ani, cine ar trebui să răspundă –  PENAL, nu numai politico-administrativ! – dar şi de ce nici măcar Opoziţia nu face o plângere penală, sigur că ne întrebăm toţi, noi cei care într-un fel sau altul, cotizăm pentru a putea fi Parcare I 2 acoperită această gaură financiară menită să acopere această groapă ordinară, ce pare că nu se mai finalizează!

Citește și articolul:   Preşedintele CJI îi dă o mână de ajutor primarului municipiului Slobozia

Jale mare în parcare!

Din motive ce ţin de raţionamentul ipotetico-deductiv cu care ne mândrim mulţi dintre jurnalişti, nu ne-am „ţinut scai” de acest subiect, al lucră(tu)rilor ce poartă pecetea mâinilor „murdare” ale specialiştilor din Primărie, dar şi ale prietenilor lor din ADR Sud Muntenia – finanţatorul cu fonduri europene, dar şi ale şefilor lor din PSD – Organizaţia Ialomiţa. Zilele trecute, însă, ne-am dat seama că trebuie să (ne) revenim, deoarece subiectul chiar s-a înfierbântat, inflamându-se pe alocuri! Dându-ne seama că „se îngroaşă gluma” în ceea ce priveşte „schimbarea la faţă” a acestei „zone crepusculare” din perimetrul Primărie – Prefectură – Consiliul Judeţean, am descins la faţa locului pentru a afla care este stadiul lucrării şi, mai ales, dacă va mai fi sau nu va mai fi parcare acolo? Ajunşi la Primăria, primarie sefi 2018norocul ni l-a scos în cale pe chiar domnul Puia administratorul oraşului. Din păcate, cu un aer de om pre(a)ocupat, stimabilul n-a putut să stea de vorbă cu noi. E drept, că şi noi am fi putut să ne înscriem pe agenda de lucru a domniei-sale! Nu-i nimic, ne-am zis, o să filmăm, şi, la montaj o să citim din răspunsul ce ne va fi oferit oficial la întrebările pe care cu o zi înainte chiar le adresasem „iubiului conducător” care este Adrian Mocioniu! Şi cum ne chinuiam noi să prindem pe obiectiv câteva „cadre” cât mai grăitoare, îl vedem că apare (ca o boare!) pe cel pe care mulţi l-au perceput ca fiind şeful echipei care trebăluieşte pe-acolo. Îl oprim şi-l întrebăm dacă-i adevărat ce se zvoneşte, cum că nu va mai fi nici o Parcare, că acolo va fi mutată Arhiva sau i se va da o cu totul altă destinaţie „buncărului” de dedesubt…? Părând când amuzat de-aşa perspectivă, când ofensat de-aşa acuzaţie, domnul Dumitrică Ilie ne zice două vorbe de ruşinică, duParcare Dumitricapă care NE INVITĂ să vedem ce-i acolo, în subteran…

Citește și articolul:   URBAN Slobozia şi RAJA Constanţa – coabitare întru dezvoltare

Intrăm şi ne minunăm…!

Cum se procedează, filmăm în timp ce intrăm. Doar că, din păcate, suntem nevoiţi să ne şi certăm ca…să filmăm. Şi-asta, deoarece şeful domnului Dumitrică s-a simţit deranjat, nu numai de atitudinea subalternului care, chipurile, şi-a permis, fără să-i ceară lui voie, să ne bage în „pântecul” parcării, în ciuda „băieţilor deştepţi” care nPARCARE constructor-au cum să nu ne tot bage în…discuţiile lor despre „permutările şi aranjamentele” pe care ar tot vrea să le facă la fel cum le-au tot făcut „cumpărând” cu bani din buget, nu numai articole eminamente pozitive, ci chiar tăcerea presei. Şi-aşa, foarte deranjat la nervii capului, şeful de şantier se-apucă să ţipe, mai întâi la subalternul lui, apoi la noi. Răcnind ca un descreierat că el este proprietarul acelei parcări (gândea şi el că până la recepţie, dar nu asta rostea!), ne tot zicea să ieşim, să plecăm, să ne ducem…Degeaba i-am explicat că nu am venit decât să vedem şi noi care-i stadiul lucrărilor executate acolo, să-l întrebăm dacă este în grafic cu lucrările, să aflăm cât mai durPARCARE elează! Vizibil afectat de îndrăzneala noastră, dar şi speriat la gândul că se vor supăra „băieţii deştepţi”, cel (i)responsabil de lucrare s-a repezit la camera de filmat. A fost momentul în care şi noi am ripostat fără a-i menaja nervii zdruncinaţi. Ce-a urmat? O certă ce s-a dovedit, iată, a fi realmente neproductivă pentru ei, cei care (nu) răspund pentru ce (nu) au făcut acolo, Piata 4vreme de 6 ani dce zile, timp în care noi am stat şi-am aşteptat să filmăm „la faţa locului”.

Citește și articolul:   A.D.I – alţi bani pentru Primăriile din Ialomiţa

Vă spuneam că aşteptăm răspuns la o serie de întrebări vizând cheltuieliel cu această revoltător de mult prea scumpă, dar şi dubios de inoportună investiţie a Primăriei Slobozia. Ei bine, nişte imagini „retro” VERSUS actuale, mai păstrăm şi pentru data viitoare. Nu de alta, dar s-ar putea ca unele chiar să fie „compromiţătoare”. Că prea n-a fost tras la răspundere şi prea e „băgat în cărţi” (alături de „gaşca” PSD-iştilor cu „foncţie”!) fostul primar Stoica – „arhitectul” documentelor „în lumina” cărora a fost posibilă o asemenea „ţeapă” edilitar-gospodărească şi, mai ales, financiar-contabilă. S-auzim de bine şi să ne vedem la inaugurare!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Bani aruncaţi pe-o parcare SUBTERANĂ sau (ce) altceva?

 1. Nu asa se intr intr-un santier. Intr-o tara cu cu apa calda s-ar fi respectat in primul rand normele SSM si s-ar fi tinut cont de modul in care se permite accesul personalului care nu este autorizat (in special privind echipamentul de protectie). In ultimele poze (mai ales penultima, de mare angajament) se vede cat se poate de clar ca nici in bascheti nu-i doare pe tantalaii prezenti pe santier (cum care? toti tantalaii!) si cam cat de mult ne pasa de respectarea prevederilor legale.

  Imbucurator ii faptul ca voi asteptati raspunsuri ,,la o serie de intrebari”, raspunsuri care banuiesc ca sunt existentiale si vor produce rasturnari inimaginabile de situatie, epic (daca-mi permiti sa spun, cam ca si numarul de cititori ,,4 days ago Adauga Comentariu – 217 Vizualizari” – LOL )!

  1. Ori eşti „în rahatul” ăsta de l-aţi făcut acolo, ori eşti de-al ălora ce, la o adică, vor putea fi acuzaţi de una, de alta, dintre multele neregului petrecute acolo. Că nu-i cea mai mare încălcare a legii, faptul că noi n-am purtat cască de protecţie, măi…Te-ai uitat la muncitorii ăia care NU AVEAU DELOC ECHIPAMENT DE PROTECŢIE, penibilule?
   Te oftici că am intrat ASUMÂNDU-NE riscuri, sau ce? Că se vede de la o poştă ce invidios eşti sau ce penibil îţi asumi să fii, ridiculizând site-ul ca şi când…ce? Vrei să arăţi că nu avem vizualizări? Şi cui vrei să-i spui asta? Celor care ŞTIU foarte bine că tu, chiar „de-al dracului şi de „inimos” nu vezi că MULTE articole de pe site-ul ziarului chiar sunt citite? Reţine, măi…”jmechere”!!!! Cu doar câteva zile înainte a fost postată şi FILMAREA! De-aia nu au mai fost aşa multe vizualizări ŞI LA ACEASTĂ postare scrisă…! Nu stau să-ţi explic ce penibil eşti!Faptul că au trecut câteva zile şi nu-s aşa multe vizualizări, poate avea diferite cauze, printre care zile de week-end sau un titlu mai puţin atrăgător. Şi de-ar fi să nu avem decât alea 217 vizualizări, ce? Asta nu înseamnă că lucră(tu)rile alea nu mai trebuie luate în vizor! Te plimbă grija că noi aşteptăm răspunsuri „la o serie de întrebări” ? Păi, comparativ cu tine, noi chiar putem adresa „o serie de întrebări”! Pe tine cine dracului crezi că te-ar băga în seamă de-ar fi să vrei să întrebi…ceva…orice? Ia întreabă-mă dacă voi continua acest dialog cu unul ca tine, şi vezi dacă mai primeşti răspus! :)))))))))))

 2. Tipic, incercam sa ascudem mizeria sub pres si ne facem ca nu s-a intamplat nimic. Degeaba ti-ai editat comentariul, pentru ca:
  1) Am primit cometariul in forma initiala pe e-mail si oricine poate sa verifice acest aspect.
  2) Am facut si print screen-uri, atat cu postarea cat si cu comentariul in forma initiala.
  3) Editarea unei postari sau a unui comentariu ramane in istoric si poate fi verificata fara probleme ulterior.

  1. Nu mai pot eu de părerea ta, măi LOL care eşti acelaşi cu „Mahalagii” şi acelaşi cu Sorin970…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *